1. MIJN STAD. David Remmerie, de fotograaf die portretten maakte van oud-wielrenners: “Iets veranderen aan Harelbeke? Ik zou niet weten wat”
  PREMIUM

  MIJN STAD. David Remmerie, de fotograaf die portretten maakte van oud-wielren­ners: “Iets veranderen aan Harelbeke? Ik zou niet weten wat”

  “De dorpsgenoot die ik het meest bewonder? Yves Lampaert, zonder twijfel.” David Remmerie maakte als fotograaf een reeks portretten van oud-wielrenners, een reeks waarbij hij Yves Lampaert strikte om de oudste geletruidrager Gilbert Desmet te verrassen. Hij neemt ons mee op sleeptouw door zijn stad Harelbeke en zijn dorp Hulste. “Eerlijk? Je kan altijd muggenziften, maar ik woon hier graag.”
 1. Baptiste (30) mag zich dankzij zijn hippe karnemelkstampers ‘Vischef van het Jaar’ noemen: “Ik wil trots kunnen zijn op alles wat uit mijn keuken komt”
  PREMIUM
  Wielsbeke

  Baptiste (30) mag zich dankzij zijn hippe karnemelk­stam­pers ‘Vischef van het Jaar’ noemen: “Ik wil trots kunnen zijn op alles wat uit mijn keuken komt”

  13,5/20 in de Gault Millau-gids én de titel ‘Viskok van het Jaar’: november blijkt een topmaand voor Baptiste Tieberghien (30) van restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve. Lin’eau startte in 2019 als eenvoudige bistro, maar intussen is de zaak uitgegroeid tot een echt gastronomisch restaurant. “Aan de lopende band aardappelen schillen, ik werd daar niet gelukkig van”, zegt chef Baptiste. “Nu kan ik echt trots zijn op de borden die mijn keuken buitengaan.”
 1. Pieter Heemeryck moet strijd staken met zicht op zege in Iroman van Mexico: “Lichaam was oververhit”
  Triatlon

  Pieter Heemeryck moet strijd staken met zicht op zege in Iroman van Mexico: “Lichaam was oververhit”

  In de Ironman van het Mexicaanse Cozumel lieten de Belgen van zich spreken tussen een sterk internationaal deelnemersveld. De Waregemse triatleet Pamphiel Pareyn, die knap zesde werd, presteerde als beste landgenoot. Pieter Heemeryck leek lang mee te doen voor de overwinning, maar viel alweer uit in het lopen. Hij liep toen in tweede positie. De Deen Ditlev won in Mexico.
 2. In 2023 wordt 50 jaar E17 uitgebreid gevierd: “We willen jullie verhalen horen!”
  PREMIUM
  Kortrijk/Menen/Harelbeke/Waregem

  In 2023 wordt 50 jaar E17 uitgebreid gevierd: “We willen jullie verhalen horen!”

  Het is in 2023 vijftig jaar geleden dat er voor het eerst auto’s reden over de snelweg E3/E17. Sindsdien kan je in één rechte lijn van de Franse grens in Rekkem tot in Gent en Antwerpen rijden. Om die verjaardag in de kijker te zetten, lanceert men een oproep om verhalen over de snelweg te delen. Al sowieso gepland: een expositie, een E17-café, een drive-in, een E17-magazine en praatpalen.

Populair in HLN+ REGIO

 1. ‘Waregem Wintert’ bundelt rolschaatspiste, Huis van de Kerstman en winterfoor, wintercircus voor het eerst binnen in Waregem Expo
  waregem

  ‘Waregem Wintert’ bundelt rolschaats­pis­te, Huis van de Kerstman en winterfoor, wintercir­cus voor het eerst binnen in Waregem Expo

  Een rolschaatspiste in plaats van een ijspiste omwille van de hoge energieprijzen, en géén tent van CC De Schakel in park Baron Casier maar indoorvoorstellingen in Waregem Expo. Voor de rest zijn alle vertrouwde elementen terug te vinden op het programma van Waregem Wintert. “We zijn uiteraard héél blij dat het Huis van de Kerstman opnieuw opengesteld kan worden, nadat dat niet kon vorig jaar omwille van corona”, zegt schepen Pietro Iacopucci.
 1. Cindy start met jongerencoachpraktijk: “Nadat ik mijn kapperszaak om medische redenen moest opgeven, heb ik opnieuw een uitdaging gevonden die me 100% ligt”
  ingooigem

  Cindy start met jongeren­coach­prak­tijk: “Nadat ik mijn kappers­zaak om medische redenen moest opgeven, heb ik opnieuw een uitdaging gevonden die me 100% ligt”

  Cindy Vanpoucke (46) start met jongerencoachpraktijk Step-Up in Ingooigem. Opvallend: Cindy was jarenlang aan het werk als kapster, maar ze moest een andere passie zoeken nadat ze om medische redenen moest stoppen met kappen. “Hoewel mijn wereld instortte toen ik mijn zaak moest sluiten, kan ik vandaag opnieuw dankbaar en gelukkig zijn.”
 2. Vernieuwende landbouwersopleiding gaat van start in De Zonnekouter: “We moeten onze boerderijen herontwerpen tot een nieuw ecosysteem”
  Zulte

  Vernieuwen­de landbou­wers­op­lei­ding gaat van start in De Zonnekou­ter: “We moeten onze boerderij­en herontwer­pen tot een nieuw ecosysteem”

  In bioboerderij De Zonnekouter in Machelen-aan-de-Leie (Zulte) werd donderdag de aftrap gegeven van Living Soil Academy, een vernieuwende opleiding voor Vlaamse boeren. Oprichters Alain Peeters en Louis De Jaeger selecteerden tien landbouwers die zich willen omscholen tot agro-ecologie. “Het is mijn droom om deze opleiding op een dag aan iedere Vlaamse boer gratis te kunnen aanbieden”, zegt Louis.
 1. Waregem krijgt eigen Monopoly-bord: “Voortaan kan je CC De Schakel of de bib kopen, en je vrienden trakteren op Waregem Koerse met Monopoly-geld”
  waregem

  Waregem krijgt eigen Monopoly-bord: “Voortaan kan je CC De Schakel of de bib kopen, en je vrienden trakteren op Waregem Koerse met Monopoly-geld”

  Ook de stad Waregem krijgt volgend jaar haar eigen Monoply-spel. Op de cover prijkt onder meer -hoe kan het ook anders- de Waregemse hippodroom. Daarnaast is er ook plaats voor de Elindusarena, het park Baron Casier, zwembad De Treffer en het vernieuwde pand. “Waregem is inderdaad een bescheiden stad qua grootte, maar er zijn veel elementen om trots op te zijn”, zegt Maxim Daveloose.
 2. Pascale Platel en Ben Segers schitteren in Guldepoort
  Machelen-aan-de-Leie

  Pascale Platel en Ben Segers schitteren in Guldepoort

  Pascale Platel en Ben Segers staan op vrijdag 25 november zij aan zij in zaal De Guldepoort in Machelen-aan-de-Leie. Ze brengen er de voorstelling ‘Kom ne keer binnen’, een komedie over de mogelijkheid van een onmogelijke relatie. De voorstelling start om 20 uur. De organisatie is in handen van Feest en Cultuur Machelen en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten kosten 16 euro en deze kan je reserveren via www.feestencultuurmachelen.be.
 3. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.