Zelfstandig zwemcoach Maria-Solange Mesot aan het zwembad in Puyenbroeck, de plek waar ze al 15 jaar succesvol haar eigen zwemschool uitbaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Zelfstandig zwemcoach Maria-Solange Mesot aan het zwembad in Puyenbroeck, de plek waar ze al 15 jaar succesvol haar eigen zwemschool uitbaat. © Marisol Aquaspirit

Zwemcoach moet 10.000 euro aan steunmaatregelen terugbetalen omdat ze niet over eigen leslokaal beschikt: “Onbegrijpelijk, ik huur al 15 jaar banen in het zwembad af voor mijn lessen, 800 euro per maand kost me dat”

Wachtebeke/Nieuwkerken-WaasZwemcoach Maria-Solange Mesot – door haar 220 leerlingen beter bekend als juf Marisol – moet 10.000 euro aan steunmaatregelen terugbetalen aan het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio). Volgens Vlaio heeft Marisol de steunmaatregelen onterecht gekregen, omdat ze niet over een eigen leslokaal beschikt. Ze gebruikt al meer dan 15 jaar het zwembad van Puyenbroeck als vaste uitvalsbasis. Marisol begrijpt er niks van. “Ik heb meer dan 100 leerlingen per week, waar anders dan in een zwembad zou ik die moeten leren zwemmen?”

 1. “Belgische frietjes halen, is essentiële verplaatsing”: Nederlandse klanten blijven weg vinden naar frituur De Grenspost
  Overslag

  “Belgische frietjes halen, is essentiële verplaat­sing”: Nederland­se klanten blijven weg vinden naar frituur De Grenspost

  Frituur De Grenspost in tweelandendorpje Overslag staat pal op de grens, in een oud douanegebouw nota bene. Even werd getwijfeld of de 30 procent Nederlandse klanten die ze er hebben nog wel om hun pak Belgische friet mocht komen, maar gelukkig bracht de lokale politie vandaag duidelijkheid. “En klanten die toch nog twijfelen, kunnen altijd één van de drie smokkelstraatjes achter de frituur nemen”, lachen uitbaters Janny en Mike.
 2. Shoppende Nederlanders lijken niet onder de indruk van verbod op niet-essentiële reizen: “Wat is essentieel? Wij komen hier elke week boodschappen doen”
  PREMIUM
  Zelzate

  Shoppende Nederlan­ders lijken niet onder de indruk van verbod op niet-essentiële reizen: “Wat is essentieel? Wij komen hier elke week boodschap­pen doen”

  Woensdag gaat het reisverbod op niet-essentiële reizen in. Heel wat Nederlanders kwamen vandaag dan ook een laatste keer inkopen doen en de auto voltanken net over de Belgisch-Nederlandse in Zelzate. Sommigen zijn ook helemaal niet op de hoogte van het verbod of lijken zich er weinig van aan te zullen trekken.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht