Veroordeelde D.D.F. staat in de buurt bekend als stereotiepe ‘boelzoeker’.
Volledig scherm
PREMIUM
Veroordeelde D.D.F. staat in de buurt bekend als stereotiepe ‘boelzoeker’. © rv

Vechtersbaas die man schedelbreuk sloeg na wedstrijd van Rode Duivels krijgt drie jaar cel met uitstel: “Zodat je kan blijven werken om het slachtoffer te betalen”

Zelzate/WachtebekeEen Zelzatenaar die op het Jules Persynplein in Wachtebeke deze zomer na de wedstrijd België-Portugal rake klappen had toegebracht aan een 48-jarige man, is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met uitstel. De rechter besliste bewust om geen effectieve celstraf uit te spreken, zodat de beklaagde aan het werk kan blijven om het slachtoffer te vergoeden. Die heeft volgens de rechtbank namelijk recht op een schadevergoeding van 12.500 euro. En dat bedrag kan nog oplopen.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Stationsbuurt is veiliger geworden: “Maar drugs en vandalisme blijven aandachtspunt”
  Sint-Niklaas

  Stations­buurt is veiliger geworden: “Maar drugs en vandalisme blijven aandachts­punt”

  De politie van Sint-Niklaas stelt een daling vast van de criminaliteit in de stationsomgeving. In vergelijking met 2018 is er zelfs een daling van 21 procent van het aantal meldingen. Enige uitzondering is het druggebruik maar dat heeft vooral te maken met de intensieve controles. De stationsparking aan Siniscoop wordt voor de nabije toekomst een aandachtspunt. Daar is een toename van vandalisme en overlast.