Akkerstraat - Illustratiebeeld
Volledig scherm
Akkerstraat - Illustratiebeeld © rv

Dieven slaan overdag toe in Wachtebeke en Zelzate

Wachtebeke/zelzateAgenten van de Politiezone Regio Puyenbroeck stelden twee inbraken vast in Wachtebeke en Zelzate. De inbraken vonden beiden overdag plaats. De teller van het aantal inbraken en inbraakpogingen voor 2020 komt daarmee op 112 feiten. 

 1. Zaakvoerder en werfleider schuiven verantwoordelijkheid voor zware gasexplosie van zich af: “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”
  PREMIUM
  Ieper

  Zaakvoer­der en werfleider schuiven verantwoor­de­lijk­heid voor zware gasexplo­sie van zich af: “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”

  Een compleet foute boring bij het aanleggen van kabels lag aan de oorzaak van een zware gasexplosie die twee jaar geleden de Polenlaan in Ieper opschrikte. De zaakvoerder van de firma die de werken uitvoerde en de betrokken werfleider riskeren nu in de Brugse rechtbank zes maanden cel. “Zij hebben in dit dossier een verpletterende verantwoordelijkheid”, oordeelde de arbeidsauditeur. Beide mannen zien dat echter anders en vragen over de ganse lijn de vrijspraak.
 2. De Ark en Villa Da Vinci bouwen samen nieuwe school: “Eerste freinetcampus in Vlaanderen voor leerlingen van 2,5 tot 18 jaar”
  Sint-Niklaas

  De Ark en Villa Da Vinci bouwen samen nieuwe school: “Eerste freinetcam­pus in Vlaanderen voor leerlingen van 2,5 tot 18 jaar”

  Tegen 2023 opent GO! Scholengroep Waasland de eerste freinetcampus in Vlaanderen waar leerlingen het hele onderwijstraject kunnen volgen, van de basisschool tot en met het secundair. Daarvoor gaan freinetschool De Ark en de secundaire freinetschool van Villa Da Vinci samenwerken op de schoolsite in de Koningin Astridlaan in Sint-Niklaas, waar ook een nieuwe school wordt gebouwd. Er zullen zeshonderd leerlingen terecht kunnen.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur