De onveilige toestand voor fietsers in Durmebrug is al langer een doorn in het oog.
Volledig scherm
De onveilige toestand voor fietsers in Durmebrug is al langer een doorn in het oog. © Geert De Rycke

Timing nieuwe Durmebrug eindelijk concreet: “Bouw gepland in 2022”

WaasmunsterIn samenwerking met Vlaams parlementslid Maaike De Rudder is Waasmunsters burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) erin geslaagd om een concrete timing te verkrijgen voor de bouw van de nieuwe Durmebrug. Mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) laat weten dat de werken in 2022 zullen plaatsvinden.

 1. Zele krijgt in september eerste schoolstraten: “Schoolomgevingen veiliger maken”
  Zele

  Zele krijgt in september eerste schoolstra­ten: “Schoolom­ge­vin­gen veiliger maken”

  Tegen het begin van volgend schooljaar wil het Zeelse CD&V/Leefbaarder Zele-gemeentebestuur drie schoolomgevingen aanpakken. De omgevingen van De Vlinderboom in Huivelde, de Vlinderboom in Durmen en de kleuterschool BVA-wijk krijgen dit jaar nog een facelift. Ook de omgeving van de Heikantse school wordt aangepakt. “We hebben de ambitie om de komende jaren alle schoolomgevingen veiliger te maken”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).
 2. Café-uitbater en carnavalist in hart en nieren Nico maakt en verkoopt tekening: “Op deze manier heb ik toch wat inkomsten nu zaak gesloten is en laat ik mijn carnavalshart spreken”
  Hamme

  Café-uitbater en carnava­list in hart en nieren Nico maakt en verkoopt tekening: “Op deze manier heb ik toch wat inkomsten nu zaak gesloten is en laat ik mijn carnavals­hart spreken”

  Nico Van Puyenbroeck, uitbater van café Rico’s in de Stationsstraat in Hamme, zit met de handen in het haar. De uitbater vindt het bijzonder jammer dat zijn zaak nog steeds niet open mag. Daarnaast is hij ook een carnavalist in hart en nieren en moet hij, na een operatie en lange revalidatie in 2019, al voor de derde keer carnaval missen. “Om mijn carnavalshart toch te laten spreken en zo wat inkomsten te kunnen krijgen, maakte ik een tekening rond carnaval om te verkopen”, vertelt Nico.
 3. “750 euro boete omdat klant met beperking koffie dronk op terras”: Lokerse horeca-uitbater trekt fel van leer tegen politieoptreden
  PREMIUM
  Lokeren

  “750 euro boete omdat klant met beperking koffie dronk op terras”: Lokerse horeca-uitbater trekt fel van leer tegen politieop­tre­den

  De Lokerse horeca-ondernemer Stephen De Caluwé wil de coronaboete van 750 euro die hij kreeg van de lokale politie aanvechten voor de rechtbank. In een druk gedeelde Facebookpost uit hij zijn ongenoegen. “Het enige wat ik heb gedaan is een klant die slecht te been is haar koffie laten uitdrinken op een terrasstoel. Dit was een wereldvreemd optreden van de betrokken inspecteur.” Volgens de Lokerse politie is de zaak volledig uit haar context getrokken.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg