Archiefbeeld aanbouw nieuw Administratief Centrum
Volledig scherm
Archiefbeeld aanbouw nieuw Administratief Centrum © Geert De Rycke

Schuldenberg Waasmunster baart Open Vld zorgen: “Zilveren medaille voor hoogste schuld per inwoner”

WaasmunsterOppositiepartij Open Vld Waasmunster luidt de alarmbel over de schuldgraad van de gemeente. “Niet alleen de gigantische schuldenberg baart ons zorgen, maar ook het feit dat er weinig of geen geld overblijft voor andere beleidsdomeinen”, zegt raadslid Rik Daelman (Open Vld). Burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) kaatst de bal terug. “Open Vld zaait onnodig angst. Als gemeente zijn we ambitieus op het juiste moment.”

 1. Eindejaarsactie Zorgpunt Waasland leverde 4.559 wenskaarten op
  Beveren/Sint-Niklaas/Zwijndrecht

  Eindejaars­ac­tie Zorgpunt Waasland leverde 4.559 wenskaar­ten op

  De eindejaarsactie ‘Wensen voor Alle Mensen’ van de dienstencentra van Zorgpunt Waasland in Beveren, Sint-Niklaas en Zwijndrecht heeft 4.559 wenskaartjes opgeleverd. Daarmee kon men evenveel inwoners gelukkig maken met warme woorden van een medeburger. Eind dit jaar loopt de actie, waarmee je een wenskaartje voor een inwoner in de opvallende sneeuwmanbrievenbussen kan deponeren, opnieuw.
 2. “Ik heb die tanden met liefde uitgetrokken”: vader die ‘tandarts’ speelde bij kinderen riskeert 18 maanden cel voor foltering
  PREMIUM
  Waasmunster/Zwijndrecht

  “Ik heb die tanden met liefde uitgetrok­ken”: vader die ‘tandarts’ speelde bij kinderen riskeert 18 maanden cel voor foltering

  “Heel deze zaak is buiten proportie, ik zie mijn kinderen graag.” Dat verklaarde een 38-jarige vader uit Zwijndrecht terwijl hij voor de Dendermondse rechter verscheen. De man staat terecht wegens foltering, nadat hij onverdoofd tanden had uitgetrokken bij zijn drie minderjarige kinderen. Zelf tandarts spelen kan hem nu 18 maanden cel opleveren. Het relaas van de wrede feiten.