Tom, Lindsay en Bo De Witte in hun familiezaak Puur B in de Kerkstraat in Waasmunster.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom, Lindsay en Bo De Witte in hun familiezaak Puur B in de Kerkstraat in Waasmunster. © Yannick De Spiegeleir

RESTOTIP. Rijkelijk brunchen bij Puur B in Waasmunster

WaasmunsterOntstaan als een bakkerij in 1934 staat intussen de derde en vierde generatie aan het roer van de familiezaak De Witte. Na chocoladezaak ‘Choc and Sweets’ van haar vader Tom opende dochter Bo De Witte vorige zomer de deuren van haar ontbijt- en lunchzaak Puur B. Zelden aten we zo’n lekkere en uitgebreide brunch als in de Kerkstraat in Waasmunster.

 1. Geluid van Woudaap blijft Hamme beroeren. Uitbaters taverne De Watermolen schrijven open brief aan Natuur en Bos: “Nachtelijke vissers en racen zijn grotere problematiek dan zwemmers”
  PREMIUM
  Hamme

  Geluid van Woudaap blijft Hamme beroeren. Uitbaters taverne De Watermolen schrijven open brief aan Natuur en Bos: “Nachtelij­ke vissers en racen zijn grotere problema­tiek dan zwemmers”

  Enkele weken geleden kwam er een grote bom te liggen onder de bekende watermolentriatlon in Hamme, nadat het geluid van een Woudaap, een zeldzame reigersoort, gehoord werd aan de Oude Durme. Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft verboden om er nog langer te zwemmen, en dus zit de organisatie met een groot probleem. Leen Geerinckx, uitbaatster van taverne De Watermolen, schrijft een open brief aan het agentschap. “Wij merken ook op dat hier steeds minder zeldzame vogels verblijven, maar denk je echt dat dit aan de zwemmers ligt?”, klinkt het.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. “Na het herseninfarct van mijn vrouw besefte ik dat we beter nú nog wat van het leven genieten.”Marktkramer Patrick (65) stopt na 45 jaar
  PREMIUM
  Beveren/Sint-Niklaas

  “Na het hersenin­farct van mijn vrouw besefte ik dat we beter nú nog wat van het leven genieten.”Marktkramer Patrick (65) stopt na 45 jaar

  “Corona heeft een zware impact gehad, maar de markt heeft zeker nog een toekomst. Online vind je dat sociale contact niet." En toch breit Patrick Van Haut (65), een van de bekendste gezichten op de markt, een einde aan een carrière van 45 jaar. Zijn textielkraam was een begrip in onder meer Sint-Niklaas en Beveren en als voorzitter van de Wase Marktkramers verdedigde hij decennialang de belangen van de sector. “Het afscheid valt me zwaar, ik geef het toe.”
 2. Gemeentebestuur wil LGBTQ bespreekbaar maken in klassen en deelt regenboogbuttons uit
  Hamme

  Gemeentebe­stuur wil LGBTQ bespreek­baar maken in klassen en deelt regenboog­but­tons uit

  Het gemeentebestuur van Hamme wil op 17 mei, Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie, de leerlingen in scholen sensibiliseren en zal ook buttons uitdelen om de LGBTQ meer bespreekbaar te maken in de scholen. “Voor veel scholen is het niet evident om daar openlijk over te praten, en wij hopen zo een duwtje in de rug te kunnen geven", zeggen schepenen Ann Verschelden en Luk De Mey.