Renaat Decorte vecht zijn afzetting als schepen in Waasmunster aan bij de raad voor verkiezingsbetwistingen
Volledig scherm
Renaat Decorte vecht zijn afzetting als schepen in Waasmunster aan bij de raad voor verkiezingsbetwistingen © rv

Renaat Decorte stapt naar raad voor verkiezingsbetwistingen

WaasmunsterNadat hij door een motie van wantrouwen van de meerderheid naast een schepenambt greep, stapt onafhankelijk gemeenteraadslid Renaat Decorte naar de raad voor verkiezingsbetwistingen om de beslissing aan te vechten.

  1. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
    PREMIUM

    Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

    “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
    Gent