Dietrich Heiser van i-LUDUS introduceert kinderen in de wondere wereld van het programmeren.
Volledig scherm
Dietrich Heiser van i-LUDUS introduceert kinderen in de wondere wereld van het programmeren. © Yannick De Spiegeleir

Nét iets leuker dan wiskunde en spelling: leerlingen Sint-Franciscus krijgen dj-les en laten drone vliegen

Een eigen animatiefilm programmeren of een drone doen vliegen? In vrije basisschool Sint-Franciscus stoomt Dietrich Heiser van i-LUDUS de leerlingen klaar voor het onderwijs van morgen met een gratis STEM-academie. “We brengen de kinderen in contact met innovaties die in de toekomst onderdeel zullen worden van ons dagelijks leven.”

0 reacties

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Dietrich dompelt jongeren onder in wondere wereld van artificiële intelligentie: “Ze kunnen computer zelfs blad-steen-schaar leren spelen”

  Dietrich dompelt jongeren onder in wondere wereld van artifi­ciële intelligen­tie: “Ze kunnen computer zelfs blad-steen-schaar leren spelen”

  Sinds de doorbraak van ChatGPT is artificiële intelligentie niet uit de actualiteit weg te branden. Waasmunsteraar Dietrich Heiser ontwikkelde met zijn STEM-academie een kennismakingsopleiding om kinderen wegwijs te maken in artificiële intelligentie. “Een computer beelden, geluiden of een lichaamshouding leren herkennen? Het is allemaal mogelijk”, zegt hij.
  Waasmunster
 1. Van springkastelenparadijs in Lebbeke tot minigolfen in Sint-Niklaas: onze weekendtips voor het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM

  Van springkas­te­len­pa­ra­dijs in Lebbeke tot minigolfen in Sint-Niklaas: onze weekend­tips voor het Waasland en Dendermon­de

  Op Pasen is het nog een weekje langer wachten, maar dit weekend vat de paasvakantie wel aan. Tijd om er op uit te trekken met familie en vrienden. Laat je kinderen zich uitleven op een springkastelenparadijs of snuif de paassfeer op in een historische omgeving. Wij zetten je op weg met voldoende inspiratie voor een goedgevuld weekend.
  Lokeren, Sint-Niklaas