Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Leerlingen Sint-Franciscusschool zwaaien juf Marleen uit die op pensioen gaat

WaasmunsterOp de Sint-Franciscusschool in Waasmunster hebben de leerlingen en collega’s van Juf Marleen van Puyvelde (62) vrijdagnamiddag tijdens het laatste lesuur afscheid genomen van hun geliefkoosde leerkracht en collega. Na maar liefst 41 jaar bergt de juf van het derde studiejaar haar krijtjes definitief op om van haar welverdiende pensioen te gaan genieten.

 1. Dietrich dompelt jongeren onder in wondere wereld van artificiële intelligentie: “Ze kunnen computer zelfs blad-steen-schaar leren spelen”

  Dietrich dompelt jongeren onder in wondere wereld van artifi­ciële intelligen­tie: “Ze kunnen computer zelfs blad-steen-schaar leren spelen”

  Sinds de doorbraak van ChatGPT is artificiële intelligentie niet uit de actualiteit weg te branden. Waasmunsteraar Dietrich Heiser ontwikkelde met zijn STEM-academie een kennismakingsopleiding om kinderen wegwijs te maken in artificiële intelligentie. “Een computer beelden, geluiden of een lichaamshouding leren herkennen? Het is allemaal mogelijk”, zegt hij.
  Waasmunster
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.