Hondje Dribbel
Volledig scherm
Hondje Dribbel © Kristof Pieters

Jogger die hondje Dribbel doodstak in Waasmunster is opgepakt na verspreiding van camerabeelden

In het onderzoek naar een jogger die vorige week zaterdag hondje Dribbel doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster, is de dader opgepakt. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen, nadat camerabeelden van de verdachte werden verspreid. Het gaat om een 43-jarige man uit Lokeren. Hij bekende de feiten.

98 reacties

 • Jef Karo

  2 maanden geleden
  Heel erg voor het hondje, maar... in de eerste plaats zegt het politiereglement van Waasmunster dat honden altijd aan de leiband moeten op openbare plaatsen (artikel 34, politiereglement juni 2014). Dan was dit nooit gebeurd. Mijn vrouw is ook zo eens gebeten door een hond "die nooit bijt", en "het was de eerste keer dat dat gebeurde".
 • Put Peter

  2 maanden geleden
  Honden moeten aan de leiband dat is de wet. Dus het baasje is zelf verantwoordelijk voor de dood van zijn hondje.
 • hugo van der speeten

  2 maanden geleden
  Voor sommigen is tegenwoordig een hond meer waard dan een mens , de wereld ziet er nu heel anders uit dan pakweg 30 jaar geleden.
 • Yelene dekann

  2 maanden geleden
  Een hond moet aangelijnd zijn punt, maar om die reden een hondje dood steken dat is erover.Ik hoop dat die man gestraft wordt en op zijn minst die hond terug betaald aan de eigenaar wantdat ziet er mij een hondje uit gekocht bij een fokker waarvoor geld is neergeteld, het zou niet meerdan gerechtvaardigd zijn. De dader heeft geen enkel punt door te zeggen dat de hond hem aanviel,het was geen rotweiler of herdershond he maar een klein hondje, een duw had volstaan om de hondlaten af te druipen
 • Julien Van Wonterghem

  2 maanden geleden
  Dat de dader gestraft wordt, terrecht. Maar ook correct: De eigenaar dient zijn beestjes aan de leiband te houden of hij moet ervoor zorgen dat zijn huisdier niet van het privédomein kan ontsnappen.
 1. 43-jarige loper die Dribbel doodstak krijgt doodsbedreigingen op sociale media en dient zelf klacht in
  PREMIUM

  43-jarige loper die Dribbel doodstak krijgt doodsbe­drei­gin­gen op sociale media en dient zelf klacht in

  De 43-jarige man die de hond Dribbel doodstak in Waasmunster is een bekend ultraloper. Het is nog altijd een raadsel wat hem bezield heeft tot die daad. Temeer omdat de man ook actief is in de plaatselijke natuurbeweging en als wetenschapper werkt voor het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Hij wordt omschreven als een loopfreak en natuurmens. Op sociale media is ondertussen een ware heksenjacht gestart tegen de man, waarbij zelfs zijn werkgever geviseerd wordt. De man heeft klacht ingediend, zegt het parket.
 2. Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigingen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenementen te compenseren”
  Lokeren

  Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigin­gen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenemen­ten te compense­ren”

  Voor verenigingen zijn het moeilijke tijden. Niet alleen missen ze hun wekelijkse activiteiten, door de coronacrisis zien ze de inkomsten uit hun jaarlijks eetfestijn of koekjesverkoop ook wegvallen. “Daarom vragen we maandag op de gemeenteraad aan het stadsbestuur om een lokaal afhaalpunt voor verenigingen in te richten waar ze coronaproof een afhaal kunnen organiseren”, zegt sp.a-raadslid Ron Van Kersschaver.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama