Centrum Waasmunster
Volledig scherm
Centrum Waasmunster © Joris Vergauwen

Informatiecampagne op til over circulatieplan centrum

WaasmunsterDe gemeente heeft een aantal informatieborden ontwikkeld om de Waasmunsteraars te informeren over de voorkeursscenario’s over het nieuwe circulatieplan voor het centrum van Waasmunster. De infoborden zullen wellicht nog in december te bezichtigen zijn in de Meermin.

 1. Raadslid Fierens (Open Vld): “Tegemoetkoming afvalverwerking voor grote gezinnen met 3 kinderen niet correct toegekend in Waasmunster”
  Waasmunster

  Raadslid Fierens (Open Vld): “Tegemoet­ko­ming afvalver­wer­king voor grote gezinnen met 3 kinderen niet correct toegekend in Waasmun­ster”

  Bij de afrekening van de afvalverwerking van het eerste semester van 2021 door intercommunale Miwa stelde raadslid Annelies Fierens (Open Vld) in september vast dat de tegemoetkoming voor gezinnen met 3 kinderen of meer niet was toegekend. “Geen enkel gezin werd intussen door onze gemeente gecontacteerd. Er werd zelfs geen oproep gelanceerd”, stelt Fierens. Schepen Ilse Poppe (CD&V) reageerde op de raadszitting. “De mensen moeten zichzelf actief melden. Met 4.500 gezinnen is het voor onze diensten onbegonnen werk om dit zelf te controleren.”
 2. Oppositiepartij Open Vld kritisch voor financieel beleid meerderheid: “Rekening is voor Zelenaar”
  Zele

  Oppositie­par­tij Open Vld kritisch voor financieel beleid meerder­heid: “Rekening is voor Zelenaar”

  Open Vld-raadslid Geert Roosenboom neemt de financiële keuzes van de huidige meerderheid op de korrel. “De spaarpot uit het verleden wordt opgesoupeerd”, stelt hij. Schepen van Financiën Thomas Bauwens (CD&V) schiet met scherp terug. “De Zelenaar krijgt deze legislatuur waar voor zijn geld. In de vorige legislatuur onder het bewind van Open Vld moest de gemeente een aanzienlijke belastingverhoging doorvoeren door een financieel tekort.”