Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Eerst nummerplaat gestolen en daarna lichte vrachtwagen

WaasmunsterDieven hebben in de wijk De Ruiter in Waasmunster een lichte vrachtwagen gestolen. Eerst gingen ze wel aan de haal met nummerplaten van een ander voertuig.

 1. “Al jaar bezig om stelling te mogen plaatsen voor onze aardbeien”: landbouwers raken steeds moeilijker aan vergunningen
  Lokeren

  “Al jaar bezig om stelling te mogen plaatsen voor onze aardbeien”: landbou­wers raken steeds moeilijker aan vergunnin­gen

  Voor een boer of tuinder is het vandaag een klein huzarenstuk geworden om nog een omgevingsvergunning te verkrijgen. De Bedrijfsgilde Lokeren trekt aan de alarmbel en is met een affichecampagne gestart. “De sector staat nu al onder druk door het gebrek aan grond. Laat ons dan op z’n minst wel nog actief blijven op onze eigen velden”, zegt voorzitter Philip De Visscher.
 2. Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigingen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenementen te compenseren”
  Lokeren

  Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigin­gen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenemen­ten te compense­ren”

  Voor verenigingen zijn het moeilijke tijden. Niet alleen missen ze hun wekelijkse activiteiten, door de coronacrisis zien ze de inkomsten uit hun jaarlijks eetfestijn of koekjesverkoop ook wegvallen. “Daarom vragen we maandag op de gemeenteraad aan het stadsbestuur om een lokaal afhaalpunt voor verenigingen in te richten waar ze coronaproof een afhaal kunnen organiseren”, zegt sp.a-raadslid Ron Van Kersschaver.
 3. Voetbalclubs vastberaden om coronacrisis te overleven: “Financieel gezond zijn en spaarpotje hebben, is nu een geluk”
  PREMIUM
  Dendermonde/Lebbeke/Buggenhout/Hamme

  Voetbal­clubs vastbera­den om coronacri­sis te overleven: “Financieel gezond zijn en spaarpotje hebben, is nu een geluk”

  “Spijtig, maar volkomen terecht.” Dat vinden de clubs in regio Dendermonde over de beslissing om het amateurvoetbal dit seizoen te stoppen. Eenvoudiger maakt die beslissing het er echter niet op voor de voetbalclubs, zeker niet op financieel vlak. “Het is crisis, maar we gaan hard werken om dit te overleven”, klinkt het.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht