De beklaagde riskeert een celstraf van 1 jaar.
Volledig scherm
De beklaagde riskeert een celstraf van 1 jaar. © Koen Baten

Bestuurder die onder invloed drie fietsers van de weg maaide aan Koolputten riskeert jaar cel

T.B., die op 31 augustus 2018 onder invloed en aan onaangepaste snelheid een moeder met haar twee kinderen van 6 en 9 jaar van de weg maaide, riskeert een jaar cel. De drie fietsers overleefden het ongeval, maar verkeerden een tijdlang in kritieke toestand. De moeder deed in de rechtbank een emotionele oproep naar bestuurders: “Denk toch na voor je achter het stuur kruipt", klinkt het. 

0 reacties

 1. Lokerse oud-bakker Eddy in de bres voor beroepsgenoten als voorzitter Bakkers Vlaanderen: “Opleg van tienduizenden euro’s op energiefactuur geen uitzondering”
  PREMIUM
  Lokeren

  Lokerse oud-bak­ker Eddy in de bres voor beroepsge­no­ten als voorzitter Bakkers Vlaanderen: “Opleg van tienduizen­den euro’s op energiefac­tuur geen uitzonde­ring”

  Na dertig jaar brood bakken liet Eddy Van Damme (52) begin dit jaar zijn bakkerij op Heiende in Lokeren over aan zoon en schoondochter. In zijn nieuwe rol als voorzitter en spreekbuis van Bakkers Vlaanderen moet hij zijn oud-collega’s door een ongeziene energiecrisis loodsen. “Als de politiek niks onderneemt, dreigen heel wat bakkerszaken straks de deuren te moeten sluiten.”
 2. Bewoners dementieafdeling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”
  Moerzeke

  Bewoners dementieaf­de­ling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke kregen vandaag wel heel speciaal bezoek over de vloer. Tomas Verspecht uit Merchtem kwam met de lievelingskoe van zijn overleden vader speciaal naar het woonzorgcentrum om de bewoners een leuk moment te geven en ze even terug te brengen naar vroeger. “Op deze manier wil ik ook aan de zorg en het welzijn van de bewoners mijn steentje bijdragen", zegt Tomas.