Inge Braeckmans, weduwe van de burgemeester, bracht een mooi eerbetoon aan haar overleden man.
Volledig scherm
Inge Braeckmans, weduwe van de burgemeester, bracht een mooi eerbetoon aan haar overleden man. © Geert De Rycke

2.000 Waasmunsternaars nemen samen met familie afscheid van burgemeester Michel Du Tré: “Zelfs op je laatste avond deed je ons nog lachen”

In de aula van crematorium Heimolen hebben zaterdagnamiddag ruim 2.000 aanwezigen de uitvaart van de betreurde Waasmunsterse burgervader Michel Du Tré (51) bijgewoond. Zijn weduwe Inge en kinderen Leonie en Mattice schetsten een liefdevol portret van hun echtgenoot en vader. “Wees niet triest als je aan hem terugdenkt, maar neem een voorbeeld aan zijn kracht en moed. Dan is zijn dood misschien toch niet voor niks geweest”, sprak zijn zoon Mattice de aanwezigen toe.

1 reactie

 • Walter Van Vlierberghe

  2 jaar geleden
  Ik leef met jullie mee. ook ik ken dat verdriet. Mijn pa is ook als burgemeester op 51 j leeftyd gestorven.Ik was toen 15j. maar er gaat geen dag voorbij of ik denk aan hem. Ik wens jullie veel steun.
 1. Luik laat terrassen op 1 mei openen, hier blijven de burgemeesters braaf: “Geen valse hoop geven”
  Dendermonde/Lebbeke/Buggenhout/Hamme/Berlare

  Luik laat terrassen op 1 mei openen, hier blijven de burgemees­ters braaf: “Geen valse hoop geven”

  Terwijl de gouverneur van Luik belooft om de heropening van de terrassen op 1 mei niét te zullen tegenhouden ongeacht wat het Overlegcomité woensdag beslist, blijven de burgemeesters in onze streek braaf afwachten. In alle zes gemeenten van deze regio klinkt een unaniem geluid: “We houden ons aan de regels van het Overlegcomité. Ook al wordt het geduld van onze inwoners heel erg op de proef gesteld”.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren