1. Opgericht op Lokerse zolder, nu bloeiend internationaal bedrijf met omzet van ruim 1 miljoen: het verhaal achter “Facebook voor de buurt” Hoplr
  PREMIUM

  Opgericht op Lokerse zolder, nu bloeiend internatio­naal bedrijf met omzet van ruim 1 miljoen: het verhaal achter “Facebook voor de buurt” Hoplr

  Een boodschap doen voor ouderen, tuingereedschap delen, de wegenwerken in je wijk checken of opvang regelen voor je kinderen? In 2014 vonden Lokeraars Jennick Scheerlinck en Jonas Heirwegh - op een zolderkamer dan nog - een platform uit voor zulke vragen. Vandaag telt het sociale buurtnetwerk Hoplr 800.000 gebruikers. Deze maand nog rollen ze hun platform uit in Turkije. “We zijn klaar om de sprong naar de rest van de wereld te wagen”, zegt Jennick.
 1. “Meest energiezuinige kantoorgebouw van het Waasland”: ondernemersfamilie Van De Voorde opent ‘Office Park Lokeren’
  Lokeren

  “Meest energiezui­ni­ge kantoorge­bouw van het Waasland”: onderne­mers­fa­mi­lie Van De Voorde opent ‘Office Park Lokeren’

  In de Dieptestraat nabij de industriezones langs de E17 opent Office Park Lokeren begin december officieel de deuren. “Duurzame verwarmings- en koeltechnieken maken dit het meest energiezuinige kantoorgebouw van het Waasland. Bedrijven kunnen daardoor fiks besparen op hun energiefactuur”, zegt Paul Van De Voorde, de drijvende kracht achter Office Park Lokeren.
 2. Bengelschool in de bres voor gezin dat alles verliest in woningbrand: “Zoveel mogelijk hulpgoederen inzamelen”
  PREMIUM
  Lokeren

  Bengel­school in de bres voor gezin dat alles verliest in woning­brand: “Zoveel mogelijk hulpgoede­ren inzamelen”

  Het Lokerse gezin dat donderdagnacht zijn hele inboedel in vlammen zag opgaan bij een hevige brand in de Schoolstraat, blijft niet in de kou staan. Basisschool Bengel, waar de 3-jarige zoon van het gezin in de kleuterklas zit, heeft een solidariteitsactie op poten gezet. “Van voedsel tot kledij. Ouders van ander leerlingen komen ons spontaan spullen brengen”, zegt directeur Nancy Van Hoye.
 3. Dossier Tasibelsite loopt vertraging op door enkele obstakels: “Geen grote onmogelijke zaken”
  Hamme

  Dossier Tasibelsi­te loopt vertraging op door enkele obstakels: “Geen grote onmogelij­ke zaken”

  Het Tasibeldossier, één van de grootste dossiers voor Hamme in de afgelopen jaren, botst tegen enkele obstakels. Op de site zal een nieuw wooncomplex gebouwd worden met maar liefst 180 woningen. De sloopvergunning werd al goedgekeurd, maar door enkele negatieve adviezen voor de verdere fase loopt het project wat vertraging op. “Het gaat om kleine zaken die zeker in orde zullen komen, maar waar we even over moeten samenzitten", zegt bevoegd schepen Jan De Graef (N-VA).
 1. Drie kinderen en grootmoeder gered uit brandende zolderkamer in Waasmunster: nog één slachtoffer kritiek
  Play
  Waasmunster

  Drie kinderen en grootmoe­der gered uit brandende zolderka­mer in Waasmun­ster: nog één slachtof­fer kritiek

  In de Neerstraat in Waasmunster zijn dinsdag in de vroege ochtend negen mensen van dezelfde familie gewond geraakt bij een hevige woningbrand. Vier van hen, een 48-jarige vrouw en drie kinderen, liepen een zware rookintoxicatie op en werden in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee kinderen en de grootmoeder zijn intussen buiten levensgevaar. Een kind van negen vecht nog voor haar leven.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalvergroting blijft de stiel rendabel”
  PREMIUM
  Temse/Sint-Niklaas/Hamme

  Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalver­gro­ting blijft de stiel rendabel”

  De bekende Wase bakkerij De Rycke neemt na zes generaties afscheid van haar klanten. De vier winkels sluiten volgende maand de deuren maar de grote bakkerij aan de Pontweg wordt samen met het personeel overgenomen door de bakkersfamilie Wauters, ook een gevestigde waarde in de regio. Die gaat de productiecapaciteit zelfs verhogen tot 5.000 broden per dag.