De supporters van Waasland-Beveren tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, op Moeskroen.
Volledig scherm
De supporters van Waasland-Beveren tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, op Moeskroen. © BELGA

Vier maanden watertrappelen, of hoe Waasland-Beveren nog altijd uitzicht heeft op een plek in 1A: een overzicht

Waasland-BeverenKent u dat gevoel van watertrappelen? Water aan de lippen, water in de mond en uiteindelijk helemaal kopje onder. Het verhaal van Waasland-Beveren is er ook eentje van watertrappelen. Net wanneer iedereen dacht dat we de deur van het seizoen 2019-2020 achter ons konden dichttrekken en Waasland-Beveren kopje onder zou gaan naar het diepe bad van 1B, gooit het BAS een reddingsboei. Het BAS gaf Waasland-Beveren gisteren gelijk en trok de club aan de haren toch nog eens boven water. Trekken de Waaslanders zichzelf op kant, of tuimelen ze voor een laatste keer het water in? Een overzicht van de calvarietocht die de Waaslanders ondertussen al vier maanden voeren. 

 1. Waasland-Beveren stuurt nota naar profclubs met juridisch verweer: “We willen transparant zijn voor Algemene Vergadering vrijdag”
  Waasland-Beveren

  Waas­land-Beveren stuurt nota naar profclubs met juridisch verweer: “We willen transpa­rant zijn voor Algemene Vergade­ring vrijdag”

  Waasland-Beveren heeft vandaag een nota verstuurd naar alle profclubs met hun juridisch verweer tegen de advocaten van de Pro League, die aansturen op het herbevestigen van de degradatie van Waasland-Beveren voor de Algemene Vergadering (AV) vrijdag. “Als de Pro League suggestief hun leden aanschrijft, moeten zij in alle transparantie ook ons standpunt kennen”, aldus Waasland-Beveren.
 2. Werd Waasland-Beveren genekt door eigen fair play? Dat blijkt net iets te kort door de bocht
  Belgisch voetbal

  Werd Waas­land-Beveren genekt door eigen fair play? Dat blijkt net iets te kort door de bocht

  Wat als... Waasland-Beveren minder fair was geweest? Dan was het (héél) misschien niet gedegradeerd. Dat zit zo: op speeldag 2 trokken de Waaslanders naar de Bosuil. Antwerp won met 4-1, maar liet met Robby Quirynen in het slot van de match een niet-speelgerechtigde speler invallen. Een forfaitnederlaag voor de thuisploeg behoorde plots tot de mogelijkheden, maar W.-Beveren besliste om geen klacht in te dienen. “Wij laten het sportieve belang primeren”, klonk het uiterst sportief.
 1. Philippe Clement: "Totaal niet bezig met andere wedstrijd"
  Play
  Voetbal

  Philippe Clement: "Totaal niet bezig met andere wedstrijd"

 2. Het knotsgekke slot van Standard-Eupen, met keeper Bodart die scoort
  Play

  Het knotsgekke slot van Standard-Eu­pen, met keeper Bodart die scoort