Victorien Angban.
Volledig scherm
Victorien Angban. © Michaël Vergauwen

STAGEDAGBOEK WAASLAND-BEVEREN: Victorien Angban: "Ik tackle zelfs niet meer"

 1. Advocaat W.-Beveren over waarom club niet zelf klacht indiende bij mededingingsautoriteit: “Club zou financieel gesanctioneerd worden”
  Play
  Waasland-Beveren

  Advocaat W.-Beveren over waarom club niet zelf klacht indiende bij mededin­gings­au­to­ri­teit: “Club zou financieel gesanctio­neerd worden”

  Ook de hoofdaandeelhouder van Waasland-Beveren besliste om een klacht in te dienen bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Dat initiatief staat los van de club, zo verduidelijkt clubadvocaat Tom Rombouts in een gesprek met VTM Nieuws. “Dat er wat beweegt, is duidelijk. Ik denk dat verschillende actoren het niet meer eens zijn met de huidige gang van zaken.”
 1. Peter Croonen: “Wanneer je Club tot kampioen kroont, moet je ook onderin ranking de logica respecteren”
  Play
  Jupiler Pro League

  Peter Croonen: “Wanneer je Club tot kampioen kroont, moet je ook onderin ranking de logica respecte­ren”

  In een Skypegesprek met VTM NIEUWS stelt Peter Croonen, voorzitter van de Pro League, dat er vandaag in zijn Raad van Bestuur geen onenigheid was om Club Brugge tot kampioen van het seizoen 2019-2020 te kronen. Dat moet alleen nog door de Algemene Vergadering bekrachtigd worden. “De verdienste van Club is dat ze na 29 speeldagen vijftien punten voorstaan, dus ik denk dat daar weinig discussie over kan zijn. De logica is dan wel dat als je voor het ene de ranking respecteert, dat ook voor het andere doet.” Lees: voor Peter Croonen moet Waasland-Beveren degraderen, tenzij er een andere club (KV Oostende?) naast een licentie grijpt.
 2. Waasland-Beveren stuurt nota naar profclubs met juridisch verweer: “We willen transparant zijn voor Algemene Vergadering vrijdag”
  Waasland-Beveren

  Waas­land-Beveren stuurt nota naar profclubs met juridisch verweer: “We willen transpa­rant zijn voor Algemene Vergade­ring vrijdag”

  Waasland-Beveren heeft vandaag een nota verstuurd naar alle profclubs met hun juridisch verweer tegen de advocaten van de Pro League, die aansturen op het herbevestigen van de degradatie van Waasland-Beveren voor de Algemene Vergadering (AV) vrijdag. “Als de Pro League suggestief hun leden aanschrijft, moeten zij in alle transparantie ook ons standpunt kennen”, aldus Waasland-Beveren.