Bertone verleent Sambi Lokonga vrije doorgang. "We zullen niet altijd op ploegen van het niveau van Anderlecht vallen", zei de Zwitser na zijn debuut bij Waasland-Beveren."
Volledig scherm
Bertone verleent Sambi Lokonga vrije doorgang. "We zullen niet altijd op ploegen van het niveau van Anderlecht vallen", zei de Zwitser na zijn debuut bij Waasland-Beveren." © Photo News

Leonardo Bertone na debuut voor
W.-Beveren tegen Anderlecht: “Mijn stempel nog niet kunnen drukken”

Vier nieuwkomers heeft Waasland-Beveren nu al ingehaald sinds het in Amerikaanse handen kwam, waarbij vooral van de Luxemburger Danel Sinani op zeer korte termijn veel wordt verwacht. Vorige zaterdag tegen Anderlecht maakte Leonardo Bertone reeds zijn verschijning op het middenveld. Het debuut van de 26-jarige Zwitser opende perspectieven.

 1. Leonardo Bertone (Waasland-Beveren) klaar voor de clash met Seraing: “Van onderschatting geen sprake, ik verloor al eens barrages tegen een tweedeklasser”
  voetbal 1A

  Leonardo Bertone (Waas­land-Beveren) klaar voor de clash met Seraing: “Van onderschat­ting geen sprake, ik verloor al eens barrages tegen een tweedeklas­ser”

  Er zijn weinig voetballers die met zoveel plezier een interview geven als Leonardo Bertone (27). Zelfs telefonisch - coronacrisis, weet u wel - maakt hij het ene grapje na het andere en zegt hij waarop het staat. Er zijn trouwens weinig voetballers die zo snel zó belangrijk werden voor hun team als de zomeraanwinst voor Waasland-Beveren. De Zwitser miste welgeteld één wedstrijd -door schorsing - en is intussen vicekapitein.
 2. Dries Wuytens en Waasland-Beveren verspelen punt in het slot: “Je man volgen, daar kan je niet op trainen, dat moet je gewoon doen”
  VOETBAL

  Dries Wuytens en Waas­land-Beveren verspelen punt in het slot: “Je man volgen, daar kan je niet op trainen, dat moet je gewoon doen”

  Waasland-Beveren greep zich vrijdagavond na affluiten collectief naar de haren. De Leeuwen kwamen net als tegen KV Mechelen terug tot 2-2, maar net als tegen de Kakkers ging het ook op bezoek bij Antwerp helemaal mis in het absolute slot. Na een knoert van een dekkingsfout kon Batubinsika voorbij een - ook al onoordeelkundig - uitgekomen Nordin Jackers koppen. Het was om er je ogen van uit te steken. Ook Dries Wuytens was er achteraf niet over te spreken.
 1. Dries Wuytens na draw Waasland-Beveren in Seraing: “Dit moeten we thuis kunnen afmaken. Klaar”
  VOETBAL

  Dries Wuytens na draw Waas­land-Beveren in Seraing: “Dit moeten we thuis kunnen afmaken. Klaar”

  Het zal voor Waasland-Beveren dus echt op de allerlaatste dag van het seizoen moeten gebeuren. Kunnen de Leeuwen hun grote Houdini-truc ten uitvoer brengen en volgend seizoen voor de tiende keer op rij in 1A starten? Daar zal toch een heel goede prestatie voor nodig zijn, beseft ook kapitein Dries Wuytens. “Seraing is een technisch onderlegd team. Maar wij moeten in staat zijn de klus te klaren.”
 2. Dries Wuytens degradeert naar 1B met Waasland-Beveren: “Onbegrijpelijk, die twee verschrikkelijke matchen”
  VOETBAL 1A

  Dries Wuytens degradeert naar 1B met Waas­land-Beveren: “Onbegrij­pe­lijk, die twee verschrik­ke­lij­ke matchen”

  In zak en as. Voor Waasland-Beveren is het negende seizoen in eerste klasse één lange lijdensweg geweest en geheel naar het beeld van de volledige campagne liep het finaal mis voor de Leeuwen zaterdag tegen Seraing. De immense teleurstelling om de degradatie hield iedereen op de Freethiel in zijn greep. “Onbegrijpelijk dat we twee zulke slechte matchen speelden”, zucht kapitein Dries Wuytens.