Aboubakary Koïta viert het doelpunt op Sint-Truiden.
Volledig scherm
Aboubakary Koïta viert het doelpunt op Sint-Truiden. © Belga

Koïta plaatste de gelijkmaker rond de opmerkelijke Truiense muur: “Die hadden te veel naar Messi gekeken”

Aboubakary Koïta was zaterdagavond de held bij Waasland-Beveren. Hij plaatste een vrije trap buiten het bereik van Daniel Schmidt - al had die wel een betere reactie in huis kunnen hebben - en zorgde zo voor een punt. Voor de aimabele flankspeler was het nog maar het tweede doelpunt van het seizoen, na een treffer in de overwinning op de openingsspeeldag tegen Kortrijk.

 1. Transfer Talk. Waasland-Beveren heeft twee transfers in de pijplijn zitten
  Belgisch voetbal

  Transfer Talk. Waas­land-Beveren heeft twee transfers in de pijplijn zitten

  De overname is nog maar pas in kannen en kruiken, of Waasland-Beveren heeft al twee transfers in de pijplijn zitten. De Waaslanders trekken eerstdaags Leonardo Bertone (26) aan. Deze Zwitserse centrale middenvelder komt over van FC Thun, waar hij nog een contract tot juni 2022 had. Hij legt vandaag medische en fysieke testen af en tekent erna een contract voor drie jaar. Bertone heeft twaalf matchen in de Champions League en negentien matchen in de Europa League op de teller staan.
 2. Hayen vraagt onmiddellijk inzetbare versterking: “Als die jongens eerst in quarantaine moeten...”

  Hayen vraagt onmiddel­lijk inzetbare verster­king: “Als die jongens eerst in quarantai­ne moeten...”

  Waasland-Beveren neemt het zaterdagavond op tegen Club Brugge op Jan Breydel. Na de overwinning in de openingswedstrijd op bezoek bij KV Kortrijk konden de troepen van Nicky Hayen geen wedstrijd meer winnen. De coach vraagt al weken om versterking, met de nakende overname door de Amerikaanse investeringsgroep lijkt die er te gaan komen. Alleen is het nog maar de vraag wanneer de nieuwe troepen inzetbaar zullen zijn.
 1. “Als Anderlecht rode lantaarn was geweest, had de Pro League dan dezelfde beslissing genomen op 15 mei?”
  Play
  Jupiler Pro League

  “Als Anderlecht rode lantaarn was geweest, had de Pro League dan dezelfde beslissing genomen op 15 mei?”

  De zoveelste plotwending in de afloop van het voetbalseizoen 2019-2020. De Algemene Vergadering van de Pro League van 15 mei waarin beslist is dat Waasland-Beveren zakt, is gisteravond door het BAS nietig verklaard. Deze namiddag volgt een online spoedvergadering waarin besproken wordt het het nu verder moet, maar Waasland-Beveren rekent zich rijk dat zij er straks ditmaal wél zullen bijzijn en vindt niet dat zij schuldig zijn aan de chaos. “Elke club in onze situatie had toch hetzelfde gedaan?”
 1. "Wout is bijna de koning van België"
  Play

  "Wout is bijna de koning van België"

 2. Bondsvoorzitter Bayat: "In welke omstandigheden dan ook: het EK moet doorgaan"
  Play
  EK voetbal

  Bondsvoor­zit­ter Bayat: "In welke omstandig­he­den dan ook: het EK moet doorgaan"