Waasland-Beveren-kapitein Dries Wuytens geeft aanwijzingen in de wedstrijd tegen Charleroi.
Volledig scherm
Waasland-Beveren-kapitein Dries Wuytens geeft aanwijzingen in de wedstrijd tegen Charleroi. © Photo News

Kapitein Wuytens leidt Waasland-Beveren naar ultrabelangrijk duel tegen Cercle: “Mag niet in ons hoofd kruipen, dat werkt averechts”

voetbal 1AWaasland-Beveren staat voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De Waaslanders moeten op bezoek bij Cercle Brugge, de enige rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd die ze nog op het veld zullen ontmoeten. Cercle won afgelopen weekend zelf van Moeskroen. Het is meer dan ooit van moeten voor Waasland-Beveren, beseft ook kapitein Dries Wuytens (29).

 1. Koïta plaatste de gelijkmaker rond de opmerkelijke Truiense muur: “Die hadden te veel naar Messi gekeken”

  Koïta plaatste de gelijkma­ker rond de opmerkelij­ke Truiense muur: “Die hadden te veel naar Messi gekeken”

  Aboubakary Koïta was zaterdagavond de held bij Waasland-Beveren. Hij plaatste een vrije trap buiten het bereik van Daniel Schmidt - al had die wel een betere reactie in huis kunnen hebben - en zorgde zo voor een punt. Voor de aimabele flankspeler was het nog maar het tweede doelpunt van het seizoen, na een treffer in de overwinning op de openingsspeeldag tegen Kortrijk.
 2. Miguel Vieira staat met Waasland-Beveren voor verplaatsing naar Anderlecht: “In onze situatie telt elk punt”
  VOETBAL 1A

  Miguel Vieira staat met Waas­land-Beveren voor verplaat­sing naar Anderlecht: “In onze situatie telt elk punt”

  Morgen begint al de 23ste speeldag in onze hoogste afdeling. Waasland-Beveren, voorlaatste, trekt naar het Lotto Park in Anderlecht. Sinds de fusieclub in 1A kwam postvatten, kon nog nooit gewonnen worden in het voormalige Vanden Stockstadion, terwijl de paars-witten dit seizoen thuis ook nog niet verloren. Mission impossible? “Statistieken zijn er om uitgewist te worden”, zegt trainer Nicky Hayen.
 3. Nicky Hayen loodst Waasland-Beveren naar barrages: “Ze speelden met een groot hart, sommigen vielen er letterlijk bij neer”
  Voetbal 1A
  1

  Nicky Hayen loodst Waas­land-Beveren naar barrages: “Ze speelden met een groot hart, sommigen vielen er letterlijk bij neer”

  Waasland-Beveren lijkt opnieuw op weg om - tegen de verwachtingen in - toch in 1A te blijven. De Waaslanders hielden hun kansen gaaf door met 1-2 te winnen op bezoek bij OHL terwijl Moeskroen verloor bij Club Brugge. De zeventiende plaats zorgt ervoor dat barrages tegen Seraing uit 1B beslissend worden. Achteraf was de ontlading enorm bij het team van Nicky Hayen.
 1. De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga
  Play
  HLN SPORTCAST

  De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga

 2. Herbekijk hier de overwinning van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl
  Play

  Herbekijk hier de overwin­ning van Julian Alaphilip­pe in de Waalse Pijl