BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Gano: "Op mijn 12de riepen ouders van de tegenpartij 'vuile zwette' naar mij"

Voor Zinho Gano is 2015 een bijzonder goed jaar geweest. De 22-jarige spits van Waasland-Beveren - vorig seizoen door Moeskroen-Péruwelz gehuurd van Club Brugge - scoorde aan de lopende band en is na KV Mechelenspeler Hanni (14 rozen) degene die dit jaar de meeste goals in de Jupiler Pro League heeft gemaakt; 12 keer vond Gano de weg naar doel (7 keer voor W-B, 5 keer voor RMP).

 1. Leonardo Bertone (Waasland-Beveren) klaar voor de clash met Seraing: “Van onderschatting geen sprake, ik verloor al eens barrages tegen een tweedeklasser”
  voetbal 1A

  Leonardo Bertone (Waas­land-Beveren) klaar voor de clash met Seraing: “Van onderschat­ting geen sprake, ik verloor al eens barrages tegen een tweedeklas­ser”

  Er zijn weinig voetballers die met zoveel plezier een interview geven als Leonardo Bertone (27). Zelfs telefonisch - coronacrisis, weet u wel - maakt hij het ene grapje na het andere en zegt hij waarop het staat. Er zijn trouwens weinig voetballers die zo snel zó belangrijk werden voor hun team als de zomeraanwinst voor Waasland-Beveren. De Zwitser miste welgeteld één wedstrijd -door schorsing - en is intussen vicekapitein.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Derrick Tshimanga tekent bij Waasland-Beveren: “Mijn carrière kon nu niet stoppen, er zit nog te veel in mij”
  voetbal 1B

  Derrick Tshimanga tekent bij Waas­land-Beveren: “Mijn carrière kon nu niet stoppen, er zit nog te veel in mij”

  Waasland-Beveren haalde deze week nog een extra versterking in huis. Derrick Tshimanga moet het acute tekort aan linksbenige verdedigers helpen opvangen én ervaring brengen op het veld en in de kleedkamer. Er is veel kans dat hij zondag al aan de aftrap komt tegen Virton. Alle alternatieven op de linksachter bij de Leeuwen zijn immers geblesseerd. Zelf geeft hij aan dat hij er helemaal klaar voor is.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.