Tom Rombouts, advocaat van Waasland-Beveren.
Volledig scherm
Tom Rombouts, advocaat van Waasland-Beveren. © VTM Nieuws

Advocaat W.-Beveren over waarom club niet zelf klacht indiende bij mededingingsautoriteit: “Club zou financieel gesanctioneerd worden”

Waasland-BeverenOok de hoofdaandeelhouder van Waasland-Beveren besliste om een klacht in te dienen bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Dat initiatief staat los van de club, zo verduidelijkt clubadvocaat Tom Rombouts in een gesprek met VTM Nieuws. “Dat er wat beweegt, is duidelijk. Ik denk dat verschillende actoren het niet meer eens zijn met de huidige gang van zaken.”

7 reacties

 • Filip Dudal

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat club Brugge een voorstel had gedaan. 18 ploegen geen dalers en Beerschot en OHL konden stijgen en geen play-offs meer. Maar toen kwamen de grote voorstanders van de play-offs...er moesten drie ploegen in het seizoen 21/22 zaken. En toen was er paniek. Het ging niet om de titel maar om het behoud playoffs
 • Glenn Polfliet

  1 jaar geleden
  Ik zeg het al van in het begin hoe kan je nu eigenlijk Brugge kampioen maken 1 derde van de competitie moest nog gespeeld worden
 • Jos Vannuffelen

  1 jaar geleden
  Thijs, jij zegt dit gewoon omdat je Club de titel niet gunt, niet omdat je sympathie hebt voor WB. In Nederland was er geen 15 punten verschil tussen Ajax en AZ.
 • Sandra Van der Trappen

  1 jaar geleden
  Bende zagers... Je verdiend niet van in eerste te spelen.. Jullie moesten je schamen om zo jullie vel te redden
 • Wesley De Cock

  1 jaar geleden
  Is die dreiging van de financiële sanctie net niet één van de redenen om dat wél te doen? Dat was toch de kern van de klacht?
 1. Nieuwe bom: vier klachten over machtsmisbruik in Pro League, Antwerp lanceert aanval op Mehdi Bayat
  PREMIUM
  Belgisch voetbal

  Nieuwe bom: vier klachten over machtsmis­bruik in Pro League, Antwerp lanceert aanval op Mehdi Bayat

  Een nieuwe bom is gedropt boven de Pro League en de voetbalbond. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) kreeg vier klachten binnen over machtsmisbruik. Die komen uit de hoek van Waasland-Beveren, Virton, Antwerp en… Roland Duchâtelet. Die laatste spreekt zelfs over “kartelvorming”. Wat houden de klachten precies in, en wat kunnen de gevolgen ervan zijn voor alle clubs binnen het Belgische profvoetbal?
 2. Marc Schneider vindt oude bekenden terug bij Waasland-Beveren: “Maar ik maak er geen Zwitserse enclave van”
  VOETBAL EERSTE KLASSE B

  Marc Schneider vindt oude bekenden terug bij Waas­land-Beveren: “Maar ik maak er geen Zwitserse enclave van”

  Marc Schneider(40) heeft de afgelopen week z’n team bij Waasland-Beveren voor de eerste keer aan het werk gezien op training. De Zwitserse coach vond bij de Leeuwen met Leonardo Bertone en Felix Bastians al twee oude bekenden terug en haalde er met Chris Kablan (26) nog eentje binnen. De kersverse hoofdcoach geeft echter aan dat hij er geen Zwitserse enclave wil van maken. Een kennismaking.