1. Leonardo Bertone (Waasland-Beveren) gelooft in de redding: “Kan snel gaan in voetbal”
  voetbal 1A

  Leonardo Bertone (Waas­land-Beveren) gelooft in de redding: “Kan snel gaan in voetbal”

  Na de nederlaag van Waasland-Beveren op bezoek bij rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd Cercle Brugge is operatie redding echt in gevaar. De Waaslanders zakten na de blessure van Albanese - die vervangen werd door een bleke Jeremy Cijntje - helemaal in. Symptomatisch voor een team dat het moeilijk heeft, maar vooral geen goed teken naar de komende wedstrijden toe. Middenvelder Leonardo Bertone benadrukt dat het geloof nog niet weg is bij de Leeuwen, ondanks de klappen die het team week na week te verwerken krijgt.
 2. Felix Bastians (Waasland-Beveren) gelooft nog in de redding: “Anders kan ik beter terug naar Duitsland rijden”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Felix Bastians (Waas­land-Beveren) gelooft nog in de redding: “Anders kan ik beter terug naar Duitsland rijden”

  In de nacht van zaterdag op zondag zullen de spelers van Waasland-Beveren de slaap maar moeilijk kunnen vatten hebben. De Waaslanders gingen met 2-0 onderuit tegen Cercle en legden een makke prestatie op de Brugse mat. Voor toch wel de wedstrijd van het seizoen hadden ze wat meer verwacht. Ook Felix Bastians (32) reageerde achteraf teleurgesteld.
 3. Kapitein Wuytens leidt Waasland-Beveren naar ultrabelangrijk duel tegen Cercle: “Mag niet in ons hoofd kruipen, dat werkt averechts”
  voetbal 1A

  Kapitein Wuytens leidt Waas­land-Beveren naar ultrabe­lang­rijk duel tegen Cercle: “Mag niet in ons hoofd kruipen, dat werkt averechts”

  Waasland-Beveren staat voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De Waaslanders moeten op bezoek bij Cercle Brugge, de enige rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd die ze nog op het veld zullen ontmoeten. Cercle won afgelopen weekend zelf van Moeskroen. Het is meer dan ooit van moeten voor Waasland-Beveren, beseft ook kapitein Dries Wuytens (29).
 4. Heltne Nilsen (Waasland-Beveren) toont zich meteen: “Het is mijn job om het team in balans te houden”
  voetbal 1A

  Heltne Nilsen (Waas­land-Beveren) toont zich meteen: “Het is mijn job om het team in balans te houden”

  Waasland-Beveren zag woensdagavond z’n recordtransfer voor het eerst de negentig minuten volmaken. Sivert Heltne Nilsen deed het uitstekend en was wat ons betreft de man van de match. In zijn allereerste interview gaf hij aan dat hij gepokt en gemazeld was in de strijd om de degradatie, tegen KAS Eupen bewees hij dat op het veld. Het leverde eindelijk nog eens drie punten voor de Leeuwen én een nieuwe babbel met de 29-jarige Noor op.
 1. Koita is aanslagen beu en roept op: “Scheidsrechters moeten ons beter beschermen”
  Waasland-Beveren
  9

  Koita is aanslagen beu en roept op: “Scheids­rech­ters moeten ons beter beschermen”

  Aboubakary Koita (22) is eindelijk terug bij Waasland-Beveren en de Leeuwen zijn meteen goed voor 4 op 6. Dit helemaal toeschrijven aan de flukse flankaanvaller is kort door de bocht, maar Nicky Hayen heeft zijn rijzende ster broodnodig in de degradatiestrijd. Aan de Freethiel hoopt men alvast dat hij fit kan blijven, zeker als je eens optelt hoeveel trappen hij al te verduren kreeg. Nadat hij op schandalige wijze de ziekenboeg in werd geknald door Moeskroen is hij zelf de voortdurende aanslagen meer dan beu. En gelijk heeft hij.
 2. Aleksandar Vukotic draait knop om bij Waasland-Beveren: “Nacht van afgesprongen transfer was slechtste in mijn leven”
  voetbal 1A

  Aleksandar Vukotic draait knop om bij Waas­land-Beveren: “Nacht van afgespron­gen transfer was slechtste in mijn leven”

  Voor Aleksandar Vukotic waren het bewogen weken. Op de allerlaatste dag van de wintermercato zat hij de hele tijd in Antwerpen, maar een overgang naar The Great Old sprong op het laatste moment toch nog af. De bekerwedstrijd tegen KV Oostende kwam nog te vroeg na die teleurstelling, maar tegen Club Brugge stond hij er opnieuw. Hij draaide de knop om en ontvangt met Waasland-Beveren zaterdagnamiddag Eupen. Voor het seizoen was dat een concurrent in de strijd tegen degradatie, nu gaapt er een kloof van elf punten tussen de Panda’s en de Leeuwen.
 1. Technisch Directeur Roger Stilz is een maand aan de slag bij Waasland-Beveren: “Ik ga de club drastisch professionaliseren”
  Waasland-Beveren
  1

  Technisch Directeur Roger Stilz is een maand aan de slag bij Waas­land-Beveren: “Ik ga de club drastisch professio­na­li­se­ren”

  Over dit seizoen van Waasland-Beveren kan je veel zeggen, maar niet dat het saai is. De club werd begin dit seizoen overgenomen, zette goeie en slechte reeksen neer én versleet met de Spanjaard Miguel Torrecilla (50) al een technisch directeur. Zijn opvolger, Roger Stilz (43), is er nu een maand en trad donderdag voor het eerst uit de schaduw.
 2. Zeker na nieuw verlies tegen Club mijmeren ze op Freethiel naar tijdperk-Clement: “Tijdens het eerste gesprek met hem was ik meteen overtuigd”
  Club Brugge
  10

  Zeker na nieuw verlies tegen Club mijmeren ze op Freethiel naar tijd­perk-Cle­ment: “Tijdens het eerste gesprek met hem was ik meteen overtuigd”

  Opnieuw de boot in, net tegen het Club van Philippe Clement. De heimwee naar hun ex-coach moet dezer dagen groot zijn bij Waasland-Beveren. Terwijl Clement alles en iedereen wegblaast met Club, strijden ze op de Freethiel wederom tegen degradatie. “Hij was zó ambitieus, dat we snel wisten dat dit niet zijn eindstation zou zijn.”
 3. Georges Mandjeck (Waasland-Beveren) wil weg van zeventiende plaats: “Belgische competitie is veel zwaarder dan velen denken”
  VOETBAL 1A

  Georges Mandjeck (Waas­land-Beveren) wil weg van zeventien­de plaats: “Belgische competitie is veel zwaarder dan velen denken”

  Puntenloos teruggekeerd uit Sclessin maandagavond, en naar de zeventiende plaats in de rangschikking teruggevallen door het gelijkspel van Cercle Brugge op Beerschot woensdagavond: voor Waasland-Beveren is het geen vruchtbare week geworden. Zaterdag moet er tegen Zulte Waregem geoogst worden om niet opnieuw in het sukkelstraatje te belanden. “Je kan in België elke wedstrijd winnen, maar ook verliezen”, weet inmiddels ook Georges Mandjeck.
 4. Dries Wuytens en Waasland-Beveren verspelen punt in het slot: “Je man volgen, daar kan je niet op trainen, dat moet je gewoon doen”
  VOETBAL

  Dries Wuytens en Waas­land-Beveren verspelen punt in het slot: “Je man volgen, daar kan je niet op trainen, dat moet je gewoon doen”

  Waasland-Beveren greep zich vrijdagavond na affluiten collectief naar de haren. De Leeuwen kwamen net als tegen KV Mechelen terug tot 2-2, maar net als tegen de Kakkers ging het ook op bezoek bij Antwerp helemaal mis in het absolute slot. Na een knoert van een dekkingsfout kon Batubinsika voorbij een - ook al onoordeelkundig - uitgekomen Nordin Jackers koppen. Het was om er je ogen van uit te steken. Ook Dries Wuytens was er achteraf niet over te spreken.
 1. Leonardo Bertone en Waasland-Beveren knokken zich naar punt in het Astridpark: “Liepen ons te pletter”
  VOETBAL 1A

  Leonardo Bertone en Waas­land-Beveren knokken zich naar punt in het Astridpark: “Liepen ons te pletter”

  Waasland-Beveren tankte vrijdagavond het nodige vertrouwen. De Leeuwen haalden - vooral dankzij een stevige organisatie én een beresterke Nordin Jackers - een onverhoopt punt op Anderlecht. Centrale middenvelder Leonardo Bertone (26) liep zich met z'n ploegmaats een ongeluk en sleepte zo het 0-0-gelijkspel uit de brand. De Zwitser was achteraf dan ook zichtbaar vermoeid.
 2. Daan Heymans zag het helemaal mislopen voor Waasland-Beveren: “Zelfs als Bostyn alle ballen doorliet, hadden we verloren”
  VOETBAL 1A

  Daan Heymans zag het helemaal mislopen voor Waas­land-Beveren: “Zelfs als Bostyn alle ballen doorliet, hadden we verloren”

  Voor Waasland-Beveren werd het een dramatische speeldag. Het ging zelf in eigen huis met zware 1-5-cijfers onderuit tegen Zulte Waregem en zag bovendien rechtstreekse concurrent Moeskroen verrassend winnen tegen KRC Genk. De Leeuwen staan intussen op de laatste plaats. Ook aanvallende middenvelder Daan Heymans (21) zag dat er meerdere zaken fout liepen bij zijn team.
 1. Jordan Faucher (Waasland-Beveren) na twee goals tegen KVM vrijdag op Antwerp: “Goede herinneringen aan Bosuil”
  voetbal 1A

  Jordan Faucher (Waas­land-Beveren) na twee goals tegen KVM vrijdag op Antwerp: “Goede herinnerin­gen aan Bosuil”

  Vrijdag trekt Waasland-Beveren naar de Bosuil, met de pijnlijke nederlaag tegen KV Mechelen van afgelopen dinsdagavond in de koffer. De hekkensluiter hoopt in zijn strijd om punten te pakken wel voort te kunnen bouwen op de uitstekende tweede helft van dinsdag, waarin met name Jordan Faucher zich onderscheidde met zijn eerste goals voor de Freethiel. “Jammer dat het niks opleverde”, verzucht de 29-jarige Franse spits.
 2. Hayen trekt met Waasland-Beveren naar Luik: “Afwachten of Leye ideeën Preud’homme voortzet”
  VOETBAL 1A

  Hayen trekt met Waas­land-Beveren naar Luik: “Afwachten of Leye ideeën Preud’homme voortzet”

  Na de trip naar Genk voor de winterstop - afgesloten met een 1-1-gelijkspel - trekt Waasland-Beveren maandagavond opnieuw richting het verre oosten. In Standard probeert Nicky Hayen met z’n team die prestatie van in Genk door te trekken. De Rouches hebben met Mbaye Leye wel een nieuwe coach aangesteld. Intussen moest Hayen ook enkele spelers - die het opgelegde reisverbod negeerden - op het matje roepen.
 1. Miguel Vieira staat met Waasland-Beveren voor verplaatsing naar Anderlecht: “In onze situatie telt elk punt”
  VOETBAL 1A

  Miguel Vieira staat met Waas­land-Beveren voor verplaat­sing naar Anderlecht: “In onze situatie telt elk punt”

  Morgen begint al de 23ste speeldag in onze hoogste afdeling. Waasland-Beveren, voorlaatste, trekt naar het Lotto Park in Anderlecht. Sinds de fusieclub in 1A kwam postvatten, kon nog nooit gewonnen worden in het voormalige Vanden Stockstadion, terwijl de paars-witten dit seizoen thuis ook nog niet verloren. Mission impossible? “Statistieken zijn er om uitgewist te worden”, zegt trainer Nicky Hayen.
 1. Koïta plaatste de gelijkmaker rond de opmerkelijke Truiense muur: “Die hadden te veel naar Messi gekeken”

  Koïta plaatste de gelijkma­ker rond de opmerkelij­ke Truiense muur: “Die hadden te veel naar Messi gekeken”

  Aboubakary Koïta was zaterdagavond de held bij Waasland-Beveren. Hij plaatste een vrije trap buiten het bereik van Daniel Schmidt - al had die wel een betere reactie in huis kunnen hebben - en zorgde zo voor een punt. Voor de aimabele flankspeler was het nog maar het tweede doelpunt van het seizoen, na een treffer in de overwinning op de openingsspeeldag tegen Kortrijk.
 1. Twee positieve coronagevallen extra: al negen besmette spelers bij Waasland-Beveren, dat uitstel zal vragen voor match tegen KVO
  Waasland-Beveren

  Twee positieve coronage­val­len extra: al negen besmette spelers bij Waas­land-Beveren, dat uitstel zal vragen voor match tegen KVO

  Waasland-Beveren zit dik in de problemen: liefst negen spelers uit de A-kern testten positief op het Covid-virus. Gisteren waren al zeven Waaslanders positief, vandaag kwamen er daar twee bij. Waasland-Beveren zal dan ook uitstel vragen voor de match tegen KV Oostende. Intussen werd ook duidelijk dat één van de negen positieve spelers een superverspreider is.
 2. W. Beveren stelt hoge verwachtingen in Luxemburgse spits Danel Sinani: “Twijfels moeten hier uit de kopjes”

  W. Beveren stelt hoge verwachtin­gen in Luxemburg­se spits Danel Sinani: “Twijfels moeten hier uit de kopjes”

  De aanwinsten blijven maar neerstrijken op Freethiel. De ervaren verdedigende middenvelder Georges Mandjeck uit Kameroen is er al en de Zwitserse spits Frey van Fenerbahçe is op komst. Ondertussen mocht ook Danel Sinani (23) al even invallen op het Kiel. Van de Luxemburger wordt in Beveren bijzonder veel verwacht, als gevolg van de adelbrieven die hij met name bij FC Dudelange verzamelde. “Ik hoop snel te ontploffen”, zegt de vleugelaanvaller.
 1. Straffe transfer voor Waasland-Beveren: Fenerbahçe-spits Frey trekt naar de Freethiel
  Waasland-Beveren

  Straffe transfer voor Waas­land-Beveren: Fenerbahçe-spits Frey trekt naar de Freethiel

  Michael Frey moet de nieuwe goalgetter van Waasland-Beveren worden. De Waaslanders huren de 26-jarige Zwitser voor één seizoen van het Turkse Fenerbahçe. Dat verhuurde hem vorig seizoen al aan de Duitse tweedeklasser FC Nürnberg. Hij scoorde er vier keer in 29 duels. Na medische en fysieke keuring wordt de deal afgerond. Frey was eerder deze zomer in beeld bij Standard, vorig seizoen stond hij ook op de radar van Genk, Anderlecht en Club Brugge.