Remco Evenepoel, Fred Vandervennet en Stéphane Stassin.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel, Fred Vandervennet en Stéphane Stassin. © en RSCA

Zijn eerste wielercoach en zijn voetbalcoach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”

VUELTAFred Vandervennet (69) was Evenepoels eerste wielercoach. Stéphane Stassin (45) dan weer Remco’s voetbaltrainer bij de U16 van Anderlecht. Vandaag zien zij Evenepoel de Vuelta winnen. Aan verhalen en anekdotes hebben beide heren geen gebrek. Over Remco’s ongeziene drang naar perfectie, de concurrentie met Hannes Delcroix en z’n overstap naar het wielrennen - aanvankelijk achter de rug van zijn ouders. “Remco wist nog niet hoe een koers marcheerde. Het is bijna zijn dood geworden.”

5 reacties

 • willem coopman

  2 maanden geleden
  Voetballers krijgen meer, wielrenners verdienen meer. Er is een onderscheid tussen verdienen en krijgen en dit wordt al te veel vergeten...
 • Dries Van Hoof

  3 maanden geleden
  Proficiat Fred! Je hebt fantastisch werk geleverd! 🙏🙏🙏
 • Luc Van Hauwermeiren

  3 maanden geleden
  Gelukkig heeft hij voor de sport gekozen !
 • Fons Heylen

  3 maanden geleden
  Maar als renner verdien je meer roem van al de mensen die de koers kunnen smaken…tot jaren na hun carrière.
 • Wim David

  3 maanden geleden
  Maak ons trots, remco! Heb je al gedaan, maar nu de kers. Lukt het toch niet, je bent en blijft de beste!! Gooooo, ket !
 1. Zoveel verdient Remco Evenepoel met zijn eindwinst (en andere prestaties) in Vuelta
  Vuelta
  55

  Zoveel verdient Remco Evenepoel met zijn eindwinst (en andere prestaties) in Vuelta

  Remco Evenepoel zal aan zijn eindwinst in de Vuelta individueel een kleine 200.000 euro prijzengeld overhouden. Niet dat we minachtend willen doen over dat bedrag - 200.000 euro op drie weken tijd is voor een hard werkende mens best wel veel geld, maar vergeleken met wat bijvoorbeeld de winnaar van het US Open-tennistornooi (2,6 miljoen euro) of de Masters golf (2,5 miljoen euro) opstrijken, is dat een peulschil. Zelfs Tourlaureaat Jonas Vingegaard ving eind juli na drie weken hard zwoegen minstens een half miljoen euro (premie voor eindzege).