Links: diëtiste Lisa Nijbroek.
Rechts: Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: diëtiste Lisa Nijbroek. Rechts: Remco Evenepoel. © Wout Beel/Photo News

Waarom Evenepoel deze Vuelta perfect op gewicht blijft? “De koers, de rust, het weer… Dat bepaalt hoeveel Remco eet”

VUELTADe Vuelta zit in de slotweek en Remco Evenepoel heeft nog geen moment van zwakte gekend. Anders dan in de Giro van 2021 blijft zijn gewicht op peil. De Nederlandse nutrioniste Lisa Nijbroek werkt sinds dit jaar bij Quick.Step Alpha Vinyl en geeft een inkijk in de voedingsstrategie. Van weegschalen over een individueel zweetprofiel tot een toekomstige bidonstrategie.

2 reacties

 • MIEKE ACCOU

  3 maanden geleden
  De juiste voeding is zeer belangrijk voor sporters en voor iedereen eigenlijk. Het is een preventie tegen elke ziekte en kan ieders gezondheid aanzienlijk verbeteren.
 • Peeters Francis

  3 maanden geleden
  Als 71 jarige wielertoerist zou ik eens 2 maanden willen eten en trainen als een wielrenner, gewoon om te weten welke offers die gasten moeten brengen.
 1. Zijn eerste wielercoach en zijn voetbalcoach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”
  Play
  PREMIUM
  VUELTA
  5

  Zijn eerste wieler­coach en zijn voetbal­coach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”

  Fred Vandervennet (69) was Evenepoels eerste wielercoach. Stéphane Stassin (45) dan weer Remco’s voetbaltrainer bij de U16 van Anderlecht. Vandaag zien zij Evenepoel de Vuelta winnen. Aan verhalen en anekdotes hebben beide heren geen gebrek. Over Remco’s ongeziene drang naar perfectie, de concurrentie met Hannes Delcroix en z’n overstap naar het wielrennen - aanvankelijk achter de rug van zijn ouders. “Remco wist nog niet hoe een koers marcheerde. Het is bijna zijn dood geworden.”
 2. Volgend jaar de Tour de France voor Remco Evenepoel? “Veel hangt af van het aantal tijdritkilometers”
  Play
  Vuelta
  42

  Volgend jaar de Tour de France voor Remco Evenepoel? “Veel hangt af van het aantal tijdritki­lo­me­ters”

  Dan toch de Tour de France in 2023 voor Remco Evenepoel? Met zijn eindzege in de Vuelta in het verschiet, kijkt hij ook al vooruit naar volgend jaar. Hij denkt eraan om zijn debuut te maken in de Ronde van Frankrijk, áls er voldoende tijdritkilometers zijn opgenomen. Dat blijkt uit een uitgebreid gesprek met Maxim Goethals, onze man in Spanje. “Moest het parcours mij volgend jaar liggen, zou ik misschien wel vragen om naar de Tour te gaan. Het is een risico, omdat ik nog veel ervaring in de grote ronden moet opdoen. Maar ik heb de afgelopen drie weken véél geleerd.”