Volgend jaar de Tour de France voor Remco Evenepoel? “Veel hangt af van het aantal tijdritkilometers”

VueltaDan toch de Tour de France in 2023 voor Remco Evenepoel? Met zijn eindzege in de Vuelta in het verschiet, kijkt hij ook al vooruit naar volgend jaar. Hij denkt eraan om zijn debuut te maken in de Ronde van Frankrijk, áls er voldoende tijdritkilometers zijn opgenomen. Dat blijkt uit een uitgebreid gesprek met Maxim Goethals, onze man in Spanje. “Moest het parcours mij volgend jaar liggen, zou ik misschien wel vragen om naar de Tour te gaan. Het is een risico, omdat ik nog veel ervaring in de grote ronden moet opdoen. Maar ik heb de afgelopen drie weken véél geleerd.”

42 reacties

 • Liliane Wuyts

  3 maanden geleden
  Gaat Lefevere Alaphilippe dan op een zijspoor zetten? Ben benieuwd.
 • Lore Janssen

  3 maanden geleden
  Je kunt de Vuelta en de Tour echt niet vergelijken. Het aantal hoogtemeters is niet eens relevant. Het gaat erom wat er mee gedaan wordt. In deze Vuelta werd in de volledige derde week niet eens meer aangevallen?! Het grote niks. Jumbo, Ineos en UAE komen naar de Tour op volledige oorlogssterkte, en dat is heel wat anders.
 • Jonah Kemps

  3 maanden geleden
  Gewoon gaan niet om te winnen maar met podium als ambitie dat is nu al wel haalbaar hoor, als hij daar presteert kan elke vorm van speculatie ook de vuilbak in.
 • Peter Persijn

  3 maanden geleden
  Als ik zo de kenners hier allemaal hoor , wordt Remco 3de of 4de in de tour. Kunnen we toch mee leven zeker! Of moet die ket na 38 overwinningen in zijn nog maar 4 jaar jonge carrière dan echt alles winnen. Is t dan pas goed?
 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Alles hangt af hoe fris hij de Giro uitkomt maar de Tour was een fluitje van een cent vergeleken bij deze grillige Vuelta, gemiddelde lag aanmerkelijk lager en zowel Belles Filles,Galibier en Granon waren redelijk gelijkmatig, daarnaast leek Vuelta ook meer hms te hebben..
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.