AFP
Volledig scherm
© AFP

Vluchter Cort houdt favorieten nét af en trekt aan langste eind in zesde Vuelta-etappe, Roglic verovert rode trui

VueltaEen indrukwekkende Magnus Cort heeft de zesde etappe van de Vuelta gewonnen. De Deen zat in de vlucht van de dag en hield uiteindelijk net stand op de steile slothelling. Primoz Roglic finishte als tweede en veroverde opnieuw de rode trui.

3 reacties

 • André Van der Poorten

  2 maanden geleden
  Prachtige winnaar ! Roglic laat zich op het einde ook uitbollen , wou de ritzege niet afpakken , ook prachtig !
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Roglic had veel meer oog voor de man achter hem dan voor die voor hem reed ... Zes seconden had Nielsen nog op een km van de meet. Hij moest echt inhouden om er niet voorbij de vlammen. Blijkbaar nu al bezig om krediet te verzamelen.
 • pierre samaey

  2 maanden geleden
  Dank aan de sportieve Primos waarvan de remmen blokkeerden, mooi van hem en zo maak je vrienden in het peleton.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwinning”
  Play
  Vuelta

  Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwin­ning”

  Tim Wellens heeft de vijfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal, die onderweg ook de bergtrui veroverde, nam de maat van medevluchters Guillaume Martin en Thymen Arensman. Hoogdag voor de Belg van Lotto-Soudal. “Ik had een beetje schrik om naar de Vuelta te komen, maar nu ben ik uiteraard heel blij met deze zege.” Op de koop toe kwam even later het nieuws dat zijn contract tot 2022 wordt verlengd.