De Tier, De Gendt en Theuns.
Volledig scherm
De Tier, De Gendt en Theuns. © photonews

Van "een echt monster" tot "de zwaarste klim die ik ooit reed": Belgen zagen af op moordende Angliru

VueltaAnders dan de voorbije dagen konden de Belgen in de twintigste Vuelta-rit geen hoofdrol opeisen. In de schaduw van ritwinnaar Alberto Contador en -waarschijnlijke- eindwinnaar Chris Froome zagen verschillende landgenoten af tijdens de loodzware beklimming van de Angliru.

 1. Herbeleef hoe 'El Pistolero' nog één keer raak schiet op de Angliru
  Vuelta

  Herbeleef hoe 'El Pistolero' nog één keer raak schiet op de Angliru

  De laatste bergetappe van de Vuelta wordt zonder twijfel een aangenaam kijkstuk. Vandaag staan er amper 117,5 kilometer op de teller, en vanaf de start loopt het wegdek meteen omhoog. Toch begint het echte klauterwerk pas na 71 km. Eerst moet de Alto de Cobertoria (8,1 km aan 8,6%) bedwongen worden, meteen gevolgd door de Alto de Cordal (5,7 km aan 8,6%). Nadien volgt de absolute blikvanger van de Vuelta: de Angliru. Die moordende slothindernis (waarover meer op deze pagina) is 12,5 km lang aan 10,1%, maar wél met stijgingspercentages tot 23,5%. Spektakel gegarandeerd!
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Het verhaal achter de Angliru, het Beest van Asturië: "Wij zijn geen beesten, dit is onmenselijk"
  PREMIUM
  Vuelta

  Het verhaal achter de Angliru, het Beest van Asturië: "Wij zijn geen beesten, dit is onmense­lijk"

  Het is slechts een geitenpad, maar de weg naar de Alto de El Angliru heeft een naam als een klok in het hedendaagse wielrennen. Vandaag moet het Vuelta-peloton voor een achtste keer over de mythische berg - die stroken heeft tot 23 procent. Alberto Contador nam er op fenomenale wijze afscheid, maar in de jaren daarvoor was het chaos en tumult troef. “Zoiets heb ik nog nooit gezien. Er gaan hier renners te voet staan.”