AP
Volledig scherm
© AP

Twee op twee voor Sam Bennett in Vuelta, kettingprobleem nekt Tim Merlier in sprint

VueltaOpnieuw prijs voor Sam Bennett in de Vuelta. De Ier won ook de derde en laatste etappe in Nederland. Pechvogel Tim Merlier (zesde) kampte in de sprint met een kettingprobleem, Edoardo Affini nam de leiderstrui over van Mike Teunissen.

1 reactie

 • Luc Deville

  3 maanden geleden
  Thomas gaat vandaag weer voor 0 punten voor Lotto zorgen. Net als Wellens is De Gendt (ze dachten dat er onderweg ook punten te rapen vielen) verantwoordelijk voor dat Lotto nu moet vechten voor ieder puntje.
 1. BEKIJK. Wist Mas toen al hoe laat het was? Evenepoel pareert aanval van Spanjaard en kijkt hem recht in de ogen
  Play
  Vuelta
  5

  BEKIJK. Wist Mas toen al hoe laat het was? Evenepoel pareert aanval van Spanjaard en kijkt hem recht in de ogen

  Geschiedenis. Remco Evenepoel overleefde de laatste bergrit in de Vuelta en wordt zo de eerste Belgische groterondewinnaar sinds 1978. Enric Mas, die als tweede zal eindigen, kon Evenepoel nauwelijks onder druk zetten. Op de voorlaatste beklimming pareerde onze landgenoot eenvoudig een aanval van de Spanjaard, waarna de twee een blik uitwisselden. Mas wist toen al hoe laat het was en hield zich nadien koest op de slotklim. De ritzege was dan weer een prooi voor Richard Carapaz.
 2. Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”
  Play
  Vuelta
  12

  Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”

  Een emotioneel moment voor Remco Evenepoel na zijn geweldige zege op de Alto de Piornal in de Vuelta. Vader Patrick Evenepoel had zich op 200 meter van de finish geposteerd om zijn zoon naar de overwinning te schreeuwen. Toen die zege er ook kwam, zorgde dat uiteraard voor een stevige vreugde-uitbarsting. Taferelen die onze journalisten in Spanje op beeld konden vastleggen (zie hieronder). Die beelden kreeg Remco te zien.