Koen Pelgrim en Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Pelgrim en Remco Evenepoel. © Photo News

Trainer Koen Pelgrim geeft inzicht in de Vueltazege van Remco Evenepoel “Toen hij zag hoeveel energie hij had weggesmeten op Sierra Nevada, was zijn reactie ‘Oei’”

VueltaDrie geweldige weken waren het, maar Remco Evenepoel (22) heeft de Vuelta niet zonder slag of stoot binnengehaald. Er waren dieptepunten en hoogtepunten, dagen dat hij het zeer moeilijk had en dagen waarop alles vanzelf leek te gaan. Zijn trainer Koen Pelgrim met een blik achter de schermen op de cijfers en sentimenten. “Tot voor La Pandera hadden we alles altijd onder controle, maar die avond vreesden we dat het misschien niet zo goed ging aflopen. De Sierra Nevada was het kantelpunt.”

13 reacties

 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  Heb nooit die angst voor 2500m begrepen, met zijn gewicht en Vo2 vliegt hem ook naar 3000m en smijten met kracht mag best zolang het wat opbrengt. Hopelijk rijdt hij de Tour met Iseran en/of Bonnette erin..
 • Maurice Berden

  5 maanden geleden
  Met zo'n top begeleiding waar niets aan het toeval overgelaten wordt en zo'n toptalent komen er nog mooie momenten voor de wielerliefhebbers. Ik heb in elk geval genoten van de Vuelta en zal nog meer genieten met renners zoals Remco, Wout, Pogacar, Rodriguez, Vinegaard enz.
 • petet De Bock

  5 maanden geleden
  Ongelooflijk wat diene kerel doet 22 op mijn blote knieën en alleluhia zingen jawadde top top top een voorbeeld voor velen dat alles kan in het leven met toewijding en inzet geen uurkes op se pc of spelcomputer maar gezond verstand en een luisterend oor . Chapeau Remco ....Chapeau!!!!
 • Genesse Jacky

  5 maanden geleden
  Geef hem een tophelpers en hij wint volgend jaar de tour !
 • Marinus van Driel

  5 maanden geleden
  Om de Tour te winnen heeft hij enkel een iets sterkere ploeg nodig. Remco zelf is daar sterk genoeg voor. Deze Vuelta had meer klimkilometers dan de Tour en 9 aankomsten bergop. In de Tour zijn dat er 5. Bergop zie ik dus niet al te veel problemen in de Tour, maar de valleien tussen twee cols in de Alpen zijn vaak langer en dààr heeft Remco zijn sterker team nodig. In alle geval 1000x proficiat. En mijn weddenschap uit 2020 naar staat nog steeds : Remco wint in 2023 de Tour!
 1. BEKIJK. Wat een machtssprint van Remco: zo reed Evenepoel naar tweede ritzege in Vuelta
  Play
  Vuelta
  7

  BEKIJK. Wat een machts­sprint van Remco: zo reed Evenepoel naar tweede ritzege in Vuelta

  Wow, Remco Evenepoel. Op de Alto de Piornal probeerde Enric Mas het meermaals. Maar de rodetruidrager lossen, neen dat lukte niet. Het werd nog mooier: met een ultieme krachtinspanning reed Evenepoel naar zijn tweede ritzege in deze Vuelta - Mas en laatste overgebleven vluchter Gesink waren eraan voor de moeite. Een ferm slot na een turbulente etappe waarin onder meer bergkoning Jay Vine viel en Almeida het probeerde met een verre aanval.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”