Tim Wellens.
Volledig scherm
Tim Wellens. © EPA en RV

Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwinning”

VueltaTim Wellens heeft de vijfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal, die onderweg ook de bergtrui veroverde, nam de maat van medevluchters Guillaume Martin en Thymen Arensman. Hoogdag voor de Belg van Lotto-Soudal. “Ik had een beetje schrik om naar de Vuelta te komen, maar nu ben ik uiteraard heel blij met deze zege.” Op de koop toe kwam even later het nieuws dat zijn contract tot 2022 wordt verlengd. 

 1. Fuglsang schudt iedereen uit het wiel in slopende slotklim, Vuelta-leider Roglič kraakt maar barst niet
  Vuelta

  Fuglsang schudt iedereen uit het wiel in slopende slotklim, Vuelta-lei­der Roglič kraakt maar barst niet

  Jakob Fuglsang (Astana) heeft de zestiende etappe van de Vuelta gewonnen. Op de lange Alto de la Cubilla - de slotklim - liet de sterke Deen z’n medevluchters, waaronder onze landgenoten Thomas De Gendt en Philippe Gilbert, achter. Primož Roglič werd om de strijd voor eindwinst stevig bestookt door Miguel Ángel López en Tadej Pogačar, maar kraakte niet. De Sloveen pakte zelfs nog wat extra tijd op eerste achtervolger Alejandro Valverde. Morgen volgt een welverdiende rustdag.
 2. Pogacar levert meesterwerkje af en pakt derde ritzege, podiumplaats en witte trui, Roglic niet meer bedreigd
  Wielrennen

  Pogacar levert meester­werk­je af en pakt derde ritzege, podium­plaats en witte trui, Roglic niet meer bedreigd

  Tadej Pogacar heeft de laatste bergrit in de Vuelta gewonnen. Het Sloveense toptalent leverde op weg naar Plataforma de Gredos een meesterwerkje af en pakte zijn derde ritzege na een geweldige solo. Het leverde hem naast etappewinst ook een podiumplaats in de algemene rangschikking en de witte trui op. Zonder ongelukken wordt Primoz Roglic morgen in Madrid eindwinnaar.
 1. Philippe Clement: "Totaal niet bezig met andere wedstrijd"
  Play
  Voetbal

  Philippe Clement: "Totaal niet bezig met andere wedstrijd"

 2. Het knotsgekke slot van Standard-Eupen, met keeper Bodart die scoort
  Play

  Het knotsgekke slot van Standard-Eu­pen, met keeper Bodart die scoort