BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Straffe Soler wint in Bilbao, Molard neemt het rood over van Roglic na relatieve snipperdag voor Evenepoel en co

VueltaMarc Soler heeft de vijfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Spanjaard arriveerde solo in Bilbao na een solo van zo'n 15 kilometer. De klassementsmannen hielden hun kogels op zak. Rudy Molard mocht zo de rode leiderstrui overnemen van Primoz Roglic.

2 reacties

 • Bernard Deplacie

  5 maanden geleden
  Buiten Remco staan er nog andere mannen klaar om zich te bewijzen. We hebben het reeds zoveel gezien dat renners en ploegen de eerste week uitblinken om daarna te verdwijnen. Ploegen, sporters hebben de neiging te gaan geloven in hun eigen onoverwinnelijkheid en daar zit juist hun zwakte. Dan zijn ze te pakken : één misstap en het geloof in eigen kunnen smelt als sneeuw voor de zon.
 • Dorothy Borremans

  5 maanden geleden
  Schelfhout jeff Dit is het begin van de saaiste Vuelta ooit,door gebrek aan kwaliteit is er niemand die jumbo visma het vuur aan de schenen kan leggen. Ze zullen de boel controleren en stilleggen wanneer zij het willen. Dit wordt voor Roglic de gemakkelijkste zege in een grote ronde ooit.
 1. BEKIJK. Wist Mas toen al hoe laat het was? Evenepoel pareert aanval van Spanjaard en kijkt hem recht in de ogen
  Play
  Vuelta
  5

  BEKIJK. Wist Mas toen al hoe laat het was? Evenepoel pareert aanval van Spanjaard en kijkt hem recht in de ogen

  Geschiedenis. Remco Evenepoel overleefde de laatste bergrit in de Vuelta en wordt zo de eerste Belgische groterondewinnaar sinds 1978. Enric Mas, die als tweede zal eindigen, kon Evenepoel nauwelijks onder druk zetten. Op de voorlaatste beklimming pareerde onze landgenoot eenvoudig een aanval van de Spanjaard, waarna de twee een blik uitwisselden. Mas wist toen al hoe laat het was en hield zich nadien koest op de slotklim. De ritzege was dan weer een prooi voor Richard Carapaz.
 2. Geweldige beelden van Evenepoel die in armen van ouders vliegt: “Wat Remco zei? Niets. Hij kon enkel wenen”
  Play
  Vuelta
  34

  Geweldige beelden van Evenepoel die in armen van ouders vliegt: “Wat Remco zei? Niets. Hij kon enkel wenen”

  Beelden die je kippenvel bezorgen meteen na de finish in de Vuelta. Remco Evenepoel vloog in de armen van zijn geëmotioneerde ouders - Patrick en Agna. “Geen woorden hé”, aldus een trotse papa. “Alleen maar emoties. Dat hij de Ronde van Spanje wint? Ja, onwezenlijk eigenlijk. Maar het is gelukt. Wat Remco zei toen hij me vastnam? Niets. Hij kon niets zeggen. Hij kon alleen maar wenen.” Tranen van geluk, zowel bij de klasbak als de ouders.
 1. Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”
  Play
  Vuelta
  12

  Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”

  Een emotioneel moment voor Remco Evenepoel na zijn geweldige zege op de Alto de Piornal in de Vuelta. Vader Patrick Evenepoel had zich op 200 meter van de finish geposteerd om zijn zoon naar de overwinning te schreeuwen. Toen die zege er ook kwam, zorgde dat uiteraard voor een stevige vreugde-uitbarsting. Taferelen die onze journalisten in Spanje op beeld konden vastleggen (zie hieronder). Die beelden kreeg Remco te zien.