De Alto de Gamoniteiro moet voor spektakel zorgen in de Vuelta.
Volledig scherm
De Alto de Gamoniteiro moet voor spektakel zorgen in de Vuelta. © La Flamme Rouge/Photo News

Spektakel verzekerd: Vuelta stuurt renners over nieuwe moordklim die bekendstaat als ‘het boze tweelingzusje van de Angliru’

VueltaSteil, steiler, steilst. De Vuelta doet het weer. Het peloton moet in de 17de rit een bijna verticaal geitenpad over. Geen Angliru, wel het ‘boze tweelingzusje’. Kennismaking met de Alto del Gamoniteiro.  

3 reacties

 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  Is dat echt allemaal nodig? Het is al meermaals aangetoond dat kortere ritten en haalbare percentages het spektakel alleen ten goede komen. Een groot deel zal gewoon een grupetto vormen en zo naar de aankomst peddelen.
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Een beetje menselijk blijven zou geen kwaad kunnen
 • jan de schrijver

  2 maanden geleden
  Er zijn vele mensen die heel hun leven aan zo een klim werken. Niet zagen dus.
 1. De Gouden Vuelta-ploeg van Serge Pauwels: “Ik zie Mas de Vuelta nog naar zijn hand zetten”
  Vuelta
  1

  De Gouden Vuelta-ploeg van Serge Pauwels: “Ik zie Mas de Vuelta nog naar zijn hand zetten”

  Vandaag staat de dertiende etappe in de Vuelta op het programma. Primoz Roglic en Enric Mas toonden de voorbije dagen dat zij de twee beste renners in koers zijn. Development Coach bij de Belgische wielerbond en ex-renner, Serge Pauwels, ziet hen ook ver boven de rest uitsteken en nam de Sloveen en de Spanjaard op in zijn Gouden Vuelta-ploeg. Wie nam hij nog mee? Ontdek het hieronder!
 2. Weer raak voor Magnus Cort! Deen snelt in broeierig heet Córdoba naar tweede ritzege in deze Vuelta
  Vuelta

  Weer raak voor Magnus Cort! Deen snelt in broeierig heet Córdoba naar tweede ritzege in deze Vuelta

  Magnus Cort Nielsen (28) heeft de twaalfde etappe in de Vuelta gewonnen. Na een razendsnelle etappe mocht de Deen van EF Education–Nippo zijn armen in de lucht gooien in Córdoba - waar het kwik op het moment van de aankomst boven de 40 graden steeg. Voor Cort is het al zijn tweede ritzege in deze Vuelta. De Noor Odd Christian Eiking blijft leider, Guillaume Martin volgt op 58 tellen.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?