De Alto de Gamoniteiro moet voor spektakel zorgen in de Vuelta.
Volledig scherm
De Alto de Gamoniteiro moet voor spektakel zorgen in de Vuelta. © La Flamme Rouge/Photo News

Spektakel verzekerd: Vuelta stuurt renners over nieuwe moordklim die bekendstaat als ‘het boze tweelingzusje van de Angliru’

VueltaSteil, steiler, steilst. De Vuelta doet het weer. Het peloton moet in de 17de rit een bijna verticaal geitenpad over. Geen Angliru, wel het ‘boze tweelingzusje’. Kennismaking met de Alto del Gamoniteiro.  

3 reacties

 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  Is dat echt allemaal nodig? Het is al meermaals aangetoond dat kortere ritten en haalbare percentages het spektakel alleen ten goede komen. Een groot deel zal gewoon een grupetto vormen en zo naar de aankomst peddelen.
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Een beetje menselijk blijven zou geen kwaad kunnen
 • jan de schrijver

  2 maanden geleden
  Er zijn vele mensen die heel hun leven aan zo een klim werken. Niet zagen dus.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwinning”
  Play
  Vuelta

  Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwin­ning”

  Tim Wellens heeft de vijfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal, die onderweg ook de bergtrui veroverde, nam de maat van medevluchters Guillaume Martin en Thymen Arensman. Hoogdag voor de Belg van Lotto-Soudal. “Ik had een beetje schrik om naar de Vuelta te komen, maar nu ben ik uiteraard heel blij met deze zege.” Op de koop toe kwam even later het nieuws dat zijn contract tot 2022 wordt verlengd.