Quick.Step bereidt zich voor op de Vuelta, met Evenepoel en Alaphilippe.
Volledig scherm
PREMIUM
Quick.Step bereidt zich voor op de Vuelta, met Evenepoel en Alaphilippe. © Quick.Step-Alpha Vinyl/Wout Beel

"Remco kan team dragen maar ook vermoorden. Zijn ploegmaats zijn bloednerveus": inkijk in de tactiek van Quick.Step voor de ploegentijdrit

VueltaTTT. De inspanning weegt zwaarder door dan het drieletterwoord laat vermoeden. Tom Steels en Wilfried Peeters, experts/architecten in de materie, leggen uit wat (de voorbereiding op) een ploegentijdrit inhoudt en hoe ze het openingsnummer van de 77ste Vuelta concreet aanpakken. “Sowieso zullen de anderen bloednerveus zijn met Remco erbij.”

9 reacties

 • Lukas Judopius

  4 maanden geleden
  Ja Clarysse, als je hem nu nog geen grote renner vind dan rijden er geen rond in het peloton. Vakantie zal je eens goed doen. Geniet ervan.
 • Peter Soenen

  4 maanden geleden
  beste Rik als je als 22 jarige in hetzelfde jaar LBL en San Sebastian wint, wat ben je dan ? een kermiskoereur ?
 • Sophia de smet

  4 maanden geleden
  Favoriet eindwinnaar ! Op welke basis wordt dat beweert? Moet nog alles bewijzen bergop.
 • Wilfried Kumps

  4 maanden geleden
  Rik, Remco is een wereldtopper! Of dat ook in het grote ronde-werk zal zijn, daar staan nog vraagtekens achter maar voor zijn palmares (dat hij op zijn jonge leeftijd al heeft bij elkaar gefietst!) zou 90% van het peloton direct tekenen (op heel hun carrière é!)!
 • Davy Keunen

  4 maanden geleden
  Al wordt hij 200ste in de uitslag of geeft hij op na 1 week koers dan nog is hij een wereldtopper. LBL en San Sebastián zijn klassiekers die enkel gewonnen kunnen worden door wereldtoppers. Hopelijk kan hij nu ook uitblinken in het rondewerk. Komaan Remco
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. “Het lijkt allemaal zo onwezenlijk”: van snelle groet tot picknick, een dag in het spoor van Remco’s ouders
  Play
  Vuelta
  1

  “Het lijkt allemaal zo onwezen­lijk”: van snelle groet tot picknick, een dag in het spoor van Remco’s ouders

  Een prachtdag voor Remco Evenepoel in de Vuelta. Én zijn ouders. Stijn Vlaeminck zat een dag in het spoor van een trotse Patrick en Agna. Van een massa aan vakantiefoto’s bij het startpodium over een tussentijdse picknick en de immense vreugde aan de finish. “Ik trek mijn ogen open hoe Remco dit allemaal aanpakt. Ik had nooit gedacht dat hij zó rustig zou blijven.”
 2. Van Nederlandse chaos tot een vreselijk geasfalteerd geitenpad: de belangrijkste aandachtspunten voor Remco Evenepoel in de Vuelta
  PREMIUM
  Vuelta

  Van Nederland­se chaos tot een vreselijk geasfal­teerd geitenpad: de belangrijk­ste aandachts­pun­ten voor Remco Evenepoel in de Vuelta

  Wat kan Remco Evenpoel in deze Vuelta? Het is de vraag van één miljoen. Antwoorden zullen komende weken volgen, maar opperste concentratie is vereist. En al zéker op vier mogelijke kantelpunten, volgens José De Cauwer. “De ploeg van Remco moet alles uit de kast halen in de ploegentijdrit. Maar moét hij er als eerste over de streep komen?”