.
Volledig scherm
. © Photo News/VTM

Remco Evenepoel na tweede ritzege: “Ik zie dit als een beloning voor al het harde werk en de vele opofferingen”

VueltaRemco Evenepoel (22) heeft nog een extra likje rode verf aan z'n leiderstrui in de Ronde van Spanje toegevoegd. Onze landgenoot pakte op de laatste aankomst boven van deze Vuelta zijn tweede etappezege en lijkt nu écht wel op weg naar eindwinst. “Ze zullen me zeker nog aanvallen, maar mijn benen zijn heel goed.”

16 reacties

 • Sophia de smet

  3 maanden geleden
  Vuelta is tour niet ! Maar sterk. Had het nooit gedacht top 5 .laat staan winnen. Reuze stappen gezet maar voor tour of giro zal er toch nog bij mogen denk ik
 • erik deloof

  3 maanden geleden
  Terug orde op zaken gesteld met deze fantastische bergetappe te winnen.Klasse Remco niemand anders dan jij wint deze vuelta zonder pech.
 • lieve rigo

  3 maanden geleden
  Proficiat Remco.
 • Luciano van As

  3 maanden geleden
  Hij verdient ten volle de overwinning in de rode trui ! Hij was de beste en had veel steun van zijn ploegmaten, mag ook gezegd worden. Chapeau voor de hele ploeg Quick STep !
 • Luc DE HERT

  3 maanden geleden
  Schitterend gedaan Remco ! Spijtig dat het overlijden van QE II een beetje je “moment de gloire” uit het nieuws houdt maar je verdient alle respect en de eindoverwinning !
 1. INTERVIEW. “Ik wéét nu welke richting ik carrière ga uitsturen”: Remco Evenepoel uitgebreid over emoties in Vuelta, twijfels na die ene mindere dag en het WK
  Play
  PREMIUM
  Vuelta
  31

  INTERVIEW. “Ik wéét nu welke richting ik carrière ga uitsturen”: Remco Evenepoel uitgebreid over emoties in Vuelta, twijfels na die ene mindere dag en het WK

  Amper 22, is hij. En de toekomst lacht hem toe. Wij hadden voor zijn parade richting Madrid een uitgebreid gesprek met Remco Evenepoel. Hoe hij het slot in deze Vuelta heeft beleefd. Of het er anders had kunnen uitzien mocht Roglic niét zijn gevallen. En wat nu, met het WK en eventueel de Tour in 2023? “Als je de Vuelta wint, moet je durven investeren in de andere grote ronden.”
 2. Geweldige beelden van Evenepoel die in armen van ouders vliegt: “Wat Remco zei? Niets. Hij kon enkel wenen”
  Play
  Vuelta
  34

  Geweldige beelden van Evenepoel die in armen van ouders vliegt: “Wat Remco zei? Niets. Hij kon enkel wenen”

  Beelden die je kippenvel bezorgen meteen na de finish in de Vuelta. Remco Evenepoel vloog in de armen van zijn geëmotioneerde ouders - Patrick en Agna. “Geen woorden hé”, aldus een trotse papa. “Alleen maar emoties. Dat hij de Ronde van Spanje wint? Ja, onwezenlijk eigenlijk. Maar het is gelukt. Wat Remco zei toen hij me vastnam? Niets. Hij kon niets zeggen. Hij kon alleen maar wenen.” Tranen van geluk, zowel bij de klasbak als de ouders.