Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ploegmaats en ploegleiders over unieke zege van Evenepoel: “Een superkopman”

VueltaTranen, knuffels, gebalde vuisten. Remco Evenepoel won zijn eerste grote ronde niet alleen. Ploeg en ploegleiders leefden intens met hem mee en gaven het beste van zichzelf. “Koers is soms niet heel moeilijk: je moet vooral een super kopman hebben.”

2 reacties

 • Sophia de smet

  4 maanden geleden
  Topprestatie van de ploeg. Maar vooral Remco. Wat die jongen gedaan heeft op zo een korte carrière chapeau echt chapeau. Was geen fan Maar nu absoluut. Dacht onmogelijk top 5 laat staan winnen. Een topper op de fiets en als mens. Chapeau
 • Isabelle Van den Abeele

  4 maanden geleden
  Gans de ploeg mag echt fier zijn , van renner tot mekanieker en verzorgers en begeleiders voor deze droom te verwezenlijken
 1. Zijn eerste wielercoach en zijn voetbalcoach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”
  Play
  PREMIUM
  VUELTA
  5

  Zijn eerste wieler­coach en zijn voetbal­coach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”

  Fred Vandervennet (69) was Evenepoels eerste wielercoach. Stéphane Stassin (45) dan weer Remco’s voetbaltrainer bij de U16 van Anderlecht. Vandaag zien zij Evenepoel de Vuelta winnen. Aan verhalen en anekdotes hebben beide heren geen gebrek. Over Remco’s ongeziene drang naar perfectie, de concurrentie met Hannes Delcroix en z’n overstap naar het wielrennen - aanvankelijk achter de rug van zijn ouders. “Remco wist nog niet hoe een koers marcheerde. Het is bijna zijn dood geworden.”