EPA
Volledig scherm
© EPA

Piepjong, maar wat een baasje: Pogacar is strafste grote ronde-neoprof in 41 jaar

VueltaStraf manneke, die Tadej Pogacar. De 20-jarige Sloveen eindigde de Vuelta op de derde plaats én met drie ritzeges op zak, alle drie met aankomst bergop. Het is 41 jaar geleden dat een neoprof van zijn leeftijd nog zo straf uit de hoek kwam.

6 reacties

 • Jacques Hillaert

  2 jaar geleden
  We zien wel, Evenepoel komt er wel, maar hij is niet alleen op deze wereld, we kunnen vooruitzien op prachtige wielerjaren met een Belg erbij en ja hopelijk komt er een opvolger voor Lucien Van Impe en wint een Belg nog eens de Tour
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Hij doet denken aan de jonge Sagan qua rijstijl en aanvalswerk, idem de lichaamsbouw. de Sagan van nu lijkt er nog weinig op die van zijn eerste 5-6 jaar. Eerlijk gezegd vind ik dat Pogacar te weinig erkent word word door de internationale sportpers. Nochtans zijn ze getuige van een fenomeen dat zijn grenzen niet kent. Zeker van dat hij ook klassiek aankan binnen een jaar of 4-5. Maar met zijn kunnen, is de specialiteit rondewerk. Wat hij op 17j deed was ook al ongezien in de zwaarste koersen.
 • patrick isenborghs

  2 jaar geleden
  waarom moet die naam van evenepoel er altijd bij vermeld staan? Da manneke heeft nog geen berg buiten cat gezien en nog veel minder er opgereden tijdens een wedstrijd , Won op een schitterende manier san sabastian maar dan heb je nog geen grote ronde gewonnen . Heeft klasse en laat het hopen dat belgie terug een ronde winnaar kent
 • marc germeau

  2 jaar geleden
  Laat hem nog een paar keer in het potje pissen, daarna zien we wel. Evenals de andere wereldwonderen: Evenepoel, Vander Poel, Van Aert, Bernal...
 • Steve Ragusin

  2 jaar geleden
  Pogacar heeft al iets bewezen in de bergen op het niveau van de profs; Evenepoel nog niets. Laten we daarom vooral (nog) niet vergeljken.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.