Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Philipsen maakt reeks af, Alpecin-Fenix wint elke eerste sprint in grote ronde: “Dit lukt vaker niet dan wel”

VueltaDe eerste massasprint van een grote ronde? Die is van Alpecin-Fenix. Tim Merlier zette de toon in de Giro en de Tour, Jasper Philipsen (23) vervolledigde de knappe reeks in de Vuelta. “Ik werd er zaterdagavond nog eens fijntjes op gewezen in ons chatgroepje. (lacht) En kon dus niet achterblijven.”

4 reacties

 • Marc Van Male

  2 maanden geleden
  Mooie overwinning maar Jakobsen werd gehinderd door Matthews.
 • ROGER DEPREZ

  2 maanden geleden
  De leiding van Alpecin-Fenix ziet meer in de toekomst met Jasper dan met Tim en daarom is het beter dat Tim die ploeg verlaat en uit kijkt naar een andere goede ploeg. Zuiver bekeken is Tim sneller, maar hij moet volledig gebracht worden aan de lijn.
 • Geert Heylen

  2 maanden geleden
  Mooie bekroning van hard werk .
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Merlier kon in drie grote rondes ritten winnen in hetzelfde jaar. Dit werd hem afgepakt. Waarom?
 1. Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwinning”
  Play
  Vuelta

  Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwin­ning”

  Tim Wellens heeft de vijfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal, die onderweg ook de bergtrui veroverde, nam de maat van medevluchters Guillaume Martin en Thymen Arensman. Hoogdag voor de Belg van Lotto-Soudal. “Ik had een beetje schrik om naar de Vuelta te komen, maar nu ben ik uiteraard heel blij met deze zege.” Op de koop toe kwam even later het nieuws dat zijn contract tot 2022 wordt verlengd.