Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel. © Sirotti/Icon Sport

Onze chef wielrennen is benieuwd naar Evenepoels Vuelta, maar: “Ook zonder grote ronde ligt voor hem een grote toekomst in het wielrennen”

VueltaRemco Evenepoel (22) begint in Utrecht aan de Vuelta, zijn tweede grote ronde. Door zijn indrukwekkende prestatie in de Clásica San Sebastián ook nu weer met enorm veel verwachtingen. “Evenepoel krijgt in de plannen van Lefevere en Soudal de hoofdrol. Maar hij moet deze Vuelta niet winnen en volgend jaar ook niet de Giro”, vindt onze chef wielrennen. De rekening wordt pas gemaakt in 2025.

6 reacties

 • Bernard Deplacie

  1 maand geleden
  Remco is gewoon een ronderenner. Vandaag nog niet ; binnen 2 a 3 jaar zeker. Hoe oud is Roglic ? Hoe oud was Armstrong toen hij eraan begon ? Wat meer klimmen als de echte klimmers als Contador. Armstrong leerde dit ook. Niet enkel en alleen op de power : de laatste klim is er dan altijd teveel aan.Remco heeft weinig ervaring gezien zijn beperkt verleden als coureur.
 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  Goed bezig Remco ;-)
 • Willy Van Ounsen

  1 maand geleden
  Eindelijk een goede analyse!
 • Walter De Vuyst

  1 maand geleden
  Lefevere moet alleen maar luisteren naar de grote baas en heeft verder niets in de pap te brokken . Zeker niet wat betreft Evenepoel . Die maakt zijn planning zelf wel .
 • Sophia de smet

  1 maand geleden
  Ben benieuwd hoe lang hij het kan uithouden. Hopelijk tot Madrid. Zouden we eindelijk eens een kanshebber hebben om een grote ronde te winnen? Zou mooi zijn maar heb mijn twijfels
 1. Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”
  Play
  Vuelta
  12

  Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”

  Een emotioneel moment voor Remco Evenepoel na zijn geweldige zege op de Alto de Piornal in de Vuelta. Vader Patrick Evenepoel had zich op 200 meter van de finish geposteerd om zijn zoon naar de overwinning te schreeuwen. Toen die zege er ook kwam, zorgde dat uiteraard voor een stevige vreugde-uitbarsting. Taferelen die onze journalisten in Spanje op beeld konden vastleggen (zie hieronder). Die beelden kreeg Remco te zien.