.
Volledig scherm
. © VTM Nieuws

Ontketende Remco Evenepoel richt klein slagveldje aan en grijpt rode leiderstrui: “Met deze benen móest ik gewoon iets doen”

Vuelta‘El nuevo maillot rojoooo: Remcoooo E-ve-ne-poeoeoel!’ Enig mooi galmde het, in de stromende regen, over de ruwe flanken van Pico Jano in Cantabrië. Leider in de Vuelta na een heroïsche etappe, met een slagveld(je) tot gevolg. Stralen deed hij, de Brusselse ket. “Ritwinst bljift het doel, maar ik wil deze trui ook zo lang mogelijk houden.”

11 reacties

 • Pascal Aernoudt

  5 maanden geleden
  voor al wie het benijdt,u heeft al spijt.
 • Jozef Maes

  5 maanden geleden
  We mogen blij zijn met 2 zulke Belgische toppers, en toch zijn er velen met hopen kritiek, wees blij met ieder hun manier van koersen!
 • lode wijk

  5 maanden geleden
  Dat is het verschil met Wout, Remco doet niet eens de moeite om te zeggen dat hij dit te danken heeft aan de ongelofelijke hulp van Allaphillipe, hij denkt het weer alleen gedaan te hebben, ook zijn ploegmaat reed zijn goede benen kapot voor hem, maar zal hij dit nog ooit doen na het niet eens vermelden of had hij nog iets goed te maken,
 • Eric Roos

  6 maanden geleden
  Wat een klassebak. Wat een geweldige coureur. Alleen maar respect voor iemand die wil aanvallen in plaats van "wieltjeszuigen".
 • Frank Opalfvens

  6 maanden geleden
  Remco waanzin en respect... Aanvallen...standhouden en de rest er geleidelijk afrijden!! Top voor je eeuwige vechtlust
 1. REPORTAGE. Onze reporter in de Vuelta ziet euforie bij ouders en supporters van Rooie Remco: “Hier zijn geen woorden voor, wat een klasbak”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Onze reporter in de Vuelta ziet euforie bij ouders en supporters van Rooie Remco: “Hier zijn geen woorden voor, wat een klasbak”

  Remco Evenepoel, ketje uit Schepdaal, wordt de eerste Belgische groterondewinnaar in 44 jaar. Daar kunnen we na zijn glorieuze overwinning op de Alto de Piornal zeker van zijn. Of niet? Zijn ouders én zijn supporters houden alvast nog een slag om de arm, zo stelde onze reporter in het kurkdroge, bloedhete binnenland van Spanje vast. “Eén onnozele valpartij en het is voorbij. Maar zelfs dan hebben we toch een goeie vakantie gehad.”