Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Remco Evenepoel. © BELGA

Nog 6 keer volhouden: dit staat Remco Evenepoel nog te wachten in slotweek

VueltaOp de Alto Mora de la Hoya gaf Remco Evenepoel amper terrein prijs in de Vuelta. En zo gaat hij als leider de derde week in. Maar ook daar liggen nog enkele uitdagingen. Ontdek hieronder wat Remco nog te wachten staat.

23 reacties

 • Elle Devee

  3 maanden geleden
  NIET op kop rijden. Blijf maar in het wiel zitten.
 • Johan Maddens

  3 maanden geleden
  Mas stond in de Tour op meer dan 24 minuten vooraleer hij opgaf , dus denk ik dat Remco niemand meer moet vrezen ! En Roglic mist waarschijnlijk Van Aert !!
 • Jonah Kemps

  3 maanden geleden
  Zonder inzinking gaat die dit wel redden hoor tegen een Mas en een Roglic die niet in topvorm is en eigenlijk ook al een beetje op de retour is. Er is natuurlijk ook nog altijd de factor corona die roet in het eten kan gooien. Ik ben geen grote fan van Remco maar hij zou het verdienen om deze vuelta te winnen gezien zijn prestaties.
 • Dieter Pepermans

  3 maanden geleden
  Zaterdag wordt de cruciale rit.Zware rit met verschillende opeenvolgende beklimmingen.Ze kunnen daar alles of niets spelen en zullen hem zeer snel proberen isoleren.Hulp van andere ploegen zal hij niet moeten verwachten.Dus daar zullen hij en zijn ploeg nog zeer sterk moeten zijn.Als hij het haalt is hij de eerste Belg in 44 jaar die een grote ronde wint. Dat zegt voldoende hoe goed hij is. En als hij het niet haalt heeft hij het fantastisch gedaan. Hopelijk komt er met Cian nog een 2de rr bij.
 • geert Verschelde

  3 maanden geleden
  Die schijnbaar onschuldige val van die dagen terug was blijkbaar zo onschuldig niet. Remco heeft de schade die hij ondervond van die val zeer goed weggestoken. Eens de perikelen van die val voorbij zijn zal Remco weer knallen zoals in de eerste week.
 1. Zijn eerste wielercoach en zijn voetbalcoach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”
  Play
  PREMIUM
  VUELTA
  5

  Zijn eerste wieler­coach en zijn voetbal­coach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”

  Fred Vandervennet (69) was Evenepoels eerste wielercoach. Stéphane Stassin (45) dan weer Remco’s voetbaltrainer bij de U16 van Anderlecht. Vandaag zien zij Evenepoel de Vuelta winnen. Aan verhalen en anekdotes hebben beide heren geen gebrek. Over Remco’s ongeziene drang naar perfectie, de concurrentie met Hannes Delcroix en z’n overstap naar het wielrennen - aanvankelijk achter de rug van zijn ouders. “Remco wist nog niet hoe een koers marcheerde. Het is bijna zijn dood geworden.”
 2. “Het lijkt allemaal zo onwezenlijk”: van snelle groet tot picknick, een dag in het spoor van Remco’s ouders
  Play
  Vuelta
  1

  “Het lijkt allemaal zo onwezen­lijk”: van snelle groet tot picknick, een dag in het spoor van Remco’s ouders

  Een prachtdag voor Remco Evenepoel in de Vuelta. Én zijn ouders. Stijn Vlaeminck zat een dag in het spoor van een trotse Patrick en Agna. Van een massa aan vakantiefoto’s bij het startpodium over een tussentijdse picknick en de immense vreugde aan de finish. “Ik trek mijn ogen open hoe Remco dit allemaal aanpakt. Ik had nooit gedacht dat hij zó rustig zou blijven.”