Movistar op kop.
Volledig scherm
Movistar op kop. © RV

Movistar zwaar aangepakt nadat het doortrok net wanneer Vuelta-leider Roglic tegen asfalt smakte: “Idioten”

VueltaHet Movistar Team was vandaag in de Vuelta kop van Jut na de veelbesproken aanval die de ploeg in het peloton inzette, meteen na de val van onder meer rode trui Primoz Roglic in de negentiende rit. Ploegleider José Luis Arrieta is zich van geen kwaad bewust en haalt uit naar de UCI: “Blijkbaar vinden ze het van belang dat Roglic wint. Te gek voor woorden.” Witte trui Miguel Angel Lopez is dan weer snoeihard voor de Spaanse wielerformatie. “Het zijn idioten. Typisch iets voor hen.” 

26 reacties

 • Peeters Freddy

  1 jaar geleden
  En dan verschiet men ervan dat er minder toeschouwers naar de koers gaan.
 • eric maier

  1 jaar geleden
  Wat een gezéver. Koers is oorlog, en als er iemand valt moet daar geen peleton op wachten. Als er een kleinere naam valt wacht niemand. Als er een pak van het peleton valt, wacht men vrijwel nooit. Als de renners niet opletten voor de versmalling ondanks ze gebrieft zijn, ligt dat aan de renners. Movistar hoort niemand excuses te bieden ! Dit is koers en vallen hoort daarbij. Wachten is koersvervalsing, en anders gaan ze maar bij de wielertoeristen rijden. Gewoon doorrijden, punt !
 • Meert Dominique

  1 jaar geleden
  Er was eindelijk een beetje intensiteit in de Vuelta, maar ja om een of andere reden moet Roglic winnen. Rijden was 'onsportief'. Cavagna 100 km in de wielen en dan demareren is wel sportief. Zelfs voor Waldorf en Stattler op 1.
 • Erik De Smet

  1 jaar geleden
  Wat voor gezever is dit nu. Het is een wedstrijd! Materiaalkeuze, fitheid en stuurvaardigheid zijn factoren die het verschil maken. Als Roglic daarin tekort komt, dan moeten ze vooraan niet wachten. Nog nooit gezien in een andere sport. Het is koers! Stel je voor dat ze bij hordelopen vooraan moeten inhouden omdat er iemand achteraan tegen een horde loopt. Waanzin!
 • Christiaan

  1 jaar geleden
  Je zag dat Valverde wilde stoppen. Nee ik denk dat het volledig aan de ploegleider lag. Blijkt ook wel uit het feit dat hij een hoop leugens nodig heeft.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"