Koning Filip feliciteerde Evenepoel al met zijn Vuelta-overwinning.
Volledig scherm
Koning Filip feliciteerde Evenepoel al met zijn Vuelta-overwinning. © Belga/@MonarchieBe

Koning Filip deelt printscreen van videocall met Remco Evenepoel: “Proficiat, kampioen!”

VueltaDe Vuelta winnen dat doe je niet zomaar, zeker als je de eerste Belg in 44 jaar tijd bent die een grote wielerronde wint. En dus kreeg Remco Evenepoel een felicitatietelefoontje van niemand minder dan Koning Filip.

“Vuelta, check”, luidde de tweet van het Belgische koningshuis. De Koning postte langs die weg een foto van zijn videocall met Remco Evenepoel na diens eindzege in de Ronde van Spanje. “44 jaar lang was het wachten op een Belgische overwinning in een grote wielerronde! Op slechts 22-jarige leeftijd zet Remco Evenepoel weer de teller op nul. Een overwinning die de geschiedenis ingaat”, luidt het. “Proficiat kampioen, het hele land is trots op je!

De koning feliciteerde Remco Evenepoel met een telefoontje.
Volledig scherm
De koning feliciteerde Remco Evenepoel met een telefoontje. © @monarchiebe

9 reacties

 • Davy Capri

  5 maanden geleden
  Wanneer gaat hij de regering eens aanmanen om serieus werk te leveren in deze crisis ipv enkel blablabla??
 • Bilal Bruggen

  5 maanden geleden
  Trots op deze topper. Wat een prestatie en wat een voorbeeldige attitude, 3 weken lang met het meezingen van ons Belgisch volkslied als kers op de taart. Vanaf nu vurige fan van Remco!
 • mike milan

  5 maanden geleden
  Het prachte gebaar alleen al van Remco, bij het afspelen van ons nationale volkslied,en het dan nog meezingen :TOP.Kunnen nog veel atleten iets van leren ….
 • Patrick Verriest

  5 maanden geleden
  Top prestatie !
 • Sophia de smet

  5 maanden geleden
  Iets om te koesteren. Chapeau Remco ´ Op zo een jonge leeftijd zo een palmares bij elkaar fietsen ´ dan ben je echt een groot renner. Ik was geen believer maar oververdiend gewonnen Chapeau