Primoz Roglic won de Vuelta in 2019 en 2020.
Volledig scherm
Primoz Roglic won de Vuelta in 2019 en 2020. © REUTERS

KOERS KORT. Vuelta 2022 gaat van start in Utrecht

WielrennenDe 77e editie van de Ronde van Spanje start in 2022 in Utrecht. Dat heeft de organisatie woensdag bevestigd. Nederland zou vorig jaar al het decor vormen van de eerste drie ritten in de Vuelta, maar wegens de coronapandemie mochten er tijdens de editie van 2020 geen etappes plaatsvinden buiten Spanje.

0 reacties

  1. Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwinning”
    Play
    Vuelta

    Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwin­ning”

    Tim Wellens heeft de vijfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal, die onderweg ook de bergtrui veroverde, nam de maat van medevluchters Guillaume Martin en Thymen Arensman. Hoogdag voor de Belg van Lotto-Soudal. “Ik had een beetje schrik om naar de Vuelta te komen, maar nu ben ik uiteraard heel blij met deze zege.” Op de koop toe kwam even later het nieuws dat zijn contract tot 2022 wordt verlengd.