Patrick Lefevere.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Lefevere. © Photo News

INTERVIEW. Patrick Lefevere over de Vuelta van Remco Evenepoel: “De eeuwige vraag: moet hij dan blijven op kop rijden? Of spelen we het spelletje met Roglic?”

VueltaZijn telefoon staat weer roodgloeiend en dan weet Patrick Lefevere het wel. Als Evenepoel ook in week drie van de Vuelta op zijn elan doorgaat, zal de Remcogekte in alle hevigheid toeslaan. Daar is geen ontkomen aan. Daarom geeft hij alvast deze boodschap mee: “Aan degenen die denken dat het al gebeurd is: ik kan ze geruststellen, het is ver van gebeurd.” De twee zware weken zullen zeker ook een impact hebben op Evenepoel en de hele Quick.Step-ploeg, maar “als wij op ons tandvlees zitten, dan hebben we zondag alvast tactischer gekoerst dan Jumbo-Visma”, zo meent Lefevere. “En dan zou ik het zelf nog tactischer hebben gespeeld.”

42 reacties

 • JAN VAN ROMPAEY

  3 maanden geleden
  Gewoon nr 2 en 3 in het klassement volgen. Bij een goede dag moet hij zwaar aanvallen.
 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Remco hoeft alleen maar te volgen en hoeft ook niet op elke speldeprik te reageren met ruim 2 minuten voorsprong, kat int bakkie zolang hij overeind blijft.. .
 • Pat Debal

  3 maanden geleden
  Wat heeft hij dit jaar gereden bijna niets meer stage gedaan dan wat anders de meeste komen nog van de tour
 • Elle Devee

  3 maanden geleden
  Groot gelijk. Dat verhaal van het vel en de beer indachtig.
 • Jan Gijsen

  3 maanden geleden
  Remco moet aanvallen in deze laatste week zoals hij gedaan heeft in de eerste bergritten. Hij moet in staat zijn een kloof van 5 minuten in totaal te slaan. Vergeet niet dat zijn ploeg opgesoupeerd is dus zelf aanvallen zal de tegenstand helemaal ontregelen.
 1. Zijn eerste wielercoach en zijn voetbalcoach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”
  Play
  PREMIUM
  VUELTA
  5

  Zijn eerste wieler­coach en zijn voetbal­coach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”

  Fred Vandervennet (69) was Evenepoels eerste wielercoach. Stéphane Stassin (45) dan weer Remco’s voetbaltrainer bij de U16 van Anderlecht. Vandaag zien zij Evenepoel de Vuelta winnen. Aan verhalen en anekdotes hebben beide heren geen gebrek. Over Remco’s ongeziene drang naar perfectie, de concurrentie met Hannes Delcroix en z’n overstap naar het wielrennen - aanvankelijk achter de rug van zijn ouders. “Remco wist nog niet hoe een koers marcheerde. Het is bijna zijn dood geworden.”