PN
Volledig scherm
PREMIUM
© PN

INTERVIEW. Mentor Iljo Keisse laat beschermeling Evenepoel met gerust gemoed los: “Ik kan Remco niet meer helpen. Stilaan leer ik van hem”

VUELTAMentor. Gids. Beschermengel. Remco Evenepoel noemde hem zelfs ooit ‘mijn tweede vader’. Ei zo na kon Iljo Keisse (39) het écht zijn geweest voor de 22-jarige leider in de Vuelta. Het jong vliegt nu uit, daar is de tijd rijp voor. “Als ik hem bezig zie, krijg ik spontaan kippenvel.”

3 reacties

 • Diederik Degryse

  3 maanden geleden
  Mooie mens, die Iljo.
 • Rik Bogaert

  3 maanden geleden
  Ga je ook zo leren stoefen Iljo?
 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Remco super ronde 👍 Succes verder met je carrière 🤞
 1. Zoveel verdient Remco Evenepoel met zijn eindwinst (en andere prestaties) in Vuelta
  Vuelta
  55

  Zoveel verdient Remco Evenepoel met zijn eindwinst (en andere prestaties) in Vuelta

  Remco Evenepoel zal aan zijn eindwinst in de Vuelta individueel een kleine 200.000 euro prijzengeld overhouden. Niet dat we minachtend willen doen over dat bedrag - 200.000 euro op drie weken tijd is voor een hard werkende mens best wel veel geld, maar vergeleken met wat bijvoorbeeld de winnaar van het US Open-tennistornooi (2,6 miljoen euro) of de Masters golf (2,5 miljoen euro) opstrijken, is dat een peulschil. Zelfs Tourlaureaat Jonas Vingegaard ving eind juli na drie weken hard zwoegen minstens een half miljoen euro (premie voor eindzege).
 1. Zijn eerste wielercoach en zijn voetbalcoach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”
  Play
  PREMIUM
  VUELTA
  5

  Zijn eerste wieler­coach en zijn voetbal­coach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”

  Fred Vandervennet (69) was Evenepoels eerste wielercoach. Stéphane Stassin (45) dan weer Remco’s voetbaltrainer bij de U16 van Anderlecht. Vandaag zien zij Evenepoel de Vuelta winnen. Aan verhalen en anekdotes hebben beide heren geen gebrek. Over Remco’s ongeziene drang naar perfectie, de concurrentie met Hannes Delcroix en z’n overstap naar het wielrennen - aanvankelijk achter de rug van zijn ouders. “Remco wist nog niet hoe een koers marcheerde. Het is bijna zijn dood geworden.”