PN/RV
Volledig scherm
PREMIUM
© PN/RV

INTERVIEW. Johan De Muynck, de laatste Belg die een grote ronde won: “Remco, ik ben blij dat ge mij opvolgt. Maar zo gaat ge geen Tour winnen”

Vuelta44 jaar lang al is Johan De Muynck (74) de laatste Belgische grote rondewinnaar. “Beschamend lang”, vindt hij dat. “Dat ik nog steeds de laatste ben, da’s geen eretitel.” Blij dat hij er bijna van af is. Het is Remco Evenepoel gegund als die straks de Vuelta wint. Al is De Muynck scherp in zijn analyse. “Remco blijft vooral een voetballer op een vélo. Wat doet een voetballer? Klagen bij de arbiter. Klagen op mekaar. Dat blijft erin zitten. Wanneer Remco valt, kan hij niet zeggen: ‘Ik ben fout.’ Dat krijg je niet uit zijn mond. Dan is het de fout van de motorijder.”

94 reacties

 • Geert Degezelle

  3 maanden geleden
  Remco is een renner van het type Hinault, Indurain, Lemond. Die hebben geen explosiviteit nodig; ze versmachten de berggeiten met hun pure kracht. Heb nog even de Tour 1978 gecheckt die Hinault won. Daar zaten meer dan 341 tijdrit-kilometers in! In zo'n Tour zou Remco met de vingers in de neus winnen! En net daarom kun je vroeger niet vergelijken met nu.
 • Maurice Keukelaers

  3 maanden geleden
  Ik ben geen Remco fan maar vind wel dat hij sterk presteert. En als JDM zijn volledige palmares vergeleken zou hebben met dat van de 22-jarige Remco, zou hij beter gezwegen hebben.
 • Paul Vermoesen

  3 maanden geleden
  Niet akkoord Johan. Ze mogen blij zijn dat er slechts 1 lange tijdrit in de ronde zit of Remco stond al met een boulevard voorsprong. Bewijs dat je de sterkste bent kan niet uitgesproken of wil je dat een spurter de ronde wint met hun explosiviteit. En nog iets, waarom staan er een veelvoud aan bergritten op het programma dan tijdritten?
 • Roland Van Holderbeke

  3 maanden geleden
  Chapeau Johan, 44 jaar geleden en sindsdien niemand meer! Super gedaan en te weinig aandacht gekregen door de sportjournalisten.
 • Herbert Verbeeck

  3 maanden geleden
  Verstandige man die idd de pijnpunten bloot legt. Het mondje en de versnelling bergop. Remco is een steengoede renner, maar als Roglic niet de stomme zet doet van mee te sprinten had hij er nog meer dan zijn werk aan gehad.