Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel. © VTM Nieuws

INTERVIEW. “Ik wéét nu welke richting ik carrière ga uitsturen”: Remco Evenepoel uitgebreid over emoties in Vuelta, twijfels na die ene mindere dag en het WK

VueltaAmper 22, is hij. En de toekomst lacht hem toe. Wij hadden voor zijn parade richting Madrid een uitgebreid gesprek met Remco Evenepoel. Hoe hij het slot in deze Vuelta heeft beleefd. Of het er anders had kunnen uitzien mocht Roglic niét zijn gevallen. En wat nu, met het WK en eventueel de Tour in 2023? “Als je de Vuelta wint, moet je durven investeren in de andere grote ronden.”

31 reacties

 • Wim Van Kooten

  3 maanden geleden
  Nagel op de kop, Johan. In de derde week van deze Vuelta hebben we zelfs geen enkele min of meer deftige aanval meer gezien. Nooit meegemaakt in een grote ronde. De Tour met Jumbo, UAE en Ineos op volle oorlogssterkte is toch nog een ander paar mouwen. Maar topprestatie van Remco.
 • Johan Maddens

  3 maanden geleden
  De Tour is zwaarder omdat alle ploegen hun beste renners sturen . Een Ayuso van 19 jaar zal zeker nu nog geen top 3 rijden in de Tour ! Roglic groeide dag na dag , op zijn aanval de tweede week had niemand een antwoord .Hij nam in korte tijd bijna een minuut terug . De laatste week is er niets meer gebeurd ! Toch schitterend wat Remco laat zien en hij heeft nog tijd zat . Maar toch een beetje realistisch blijven .
 • Liliane Wuyts

  3 maanden geleden
  Heel rare Vuelta was dit : Mas was geen concurrentie, Carapaz reed niet voor het klassement (alhoewel hij heel goed was), Roglic, de grootste tegenstander, viel uit. En diegenen die de Tour gereden hadden, stelden niet veel meer voor. Voor ons blijft de Tour de grootste wedstrijd. Dus benieuwd wat het volgend jaar zal worden.
 • Geert Tamsyn

  3 maanden geleden
  Mooi ook zijn houding tijdens het spelen van het Belgisch volkslied. Daar kunnen sommige andere sporters nog iets van leren.
 • jan boden

  3 maanden geleden
  Hij is vier jaar jonger dan Vingegaard maar zijn erelijst is al een pak groter. Buiten de Tour heeft die Vingegaard eigenlijk nog niets gewonnen.
 1. Primoz Roglic keert terug op valpartij en is scherp voor Fred Wright, die zelf ook reageerde: “Ik geloof niet dat ik iets verkeerd deed”
  Play
  Vuelta
  43

  Primoz Roglic keert terug op valpartij en is scherp voor Fred Wright, die zelf ook reageerde: “Ik geloof niet dat ik iets verkeerd deed”

  Primoz Roglic likt zijn wonden na de val die hem de Vuelta kostte. De Sloveen was de voorbije dagen te ontgoocheld om te reageren, maar nu doet hij dat voor het eerst op de website van Jumbo-Visma. “Wat gebeurde, was niet oké. De val is te wijten aan het gedrag van één renner in het bijzonder.” Die renner reageerde zelf ook ondertussen. Fred Wright: “Ik geloof dat ik niets verkeerd deed.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”
  Play
  Vuelta
  12

  Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”

  Een emotioneel moment voor Remco Evenepoel na zijn geweldige zege op de Alto de Piornal in de Vuelta. Vader Patrick Evenepoel had zich op 200 meter van de finish geposteerd om zijn zoon naar de overwinning te schreeuwen. Toen die zege er ook kwam, zorgde dat uiteraard voor een stevige vreugde-uitbarsting. Taferelen die onze journalisten in Spanje op beeld konden vastleggen (zie hieronder). Die beelden kreeg Remco te zien.