Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga

In hoeverre hypothekeert loodzware Vuelta WK-kansen van Evenepoel? “Dit kan Remco vleugels geven”

VueltaWat het finaal ook wordt dit weekend, maandagochtend gaat de zon weer op. En ziet Remco Evenepoel (22) al meteen een regenboog opdoemen aan de einder. Tijd om na te genieten van zijn geweldige Vuelta krijgt hij amper. Wollongong wenkt. “We gaan het hem zo comfortabel mogelijk proberen te maken volgende week.”

5 reacties

 • Gerrit defreyne

  3 maanden geleden
  Het systeem met twee kopmannen is gedoemd om te mislukken. Evenepoel zal nooit knechten voor Van Aert en het omgekeerde is ook waar. Een WK titel is te kostbaar om het aan een ander te geven. In het WK heeft Van Aert de grootste kansen. Wat men ook beweert.
 • Lore Janssen

  3 maanden geleden
  Wie (behalve uiteraard van Aert) is de laatste jaren ook maar in de buurt geweest van de dubbel tijdrit-wegrit op een WK? Niemand. Je rijdt jezelf sowieso in de vernieling in zo'n tijdrit. De keuze van van Aert om niet deel te nemen is correct, en het lijkt onwaarschijnlijk dat Evenepoel na deze Vuelta + tijdrit in topvorm aan de start van de wegrit zal staan.
 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Remco moet itgst vorig jaar voor zichzelf gaan ipv orders op te volgen, 2 keer goud is zeker mogelijk...
 • Jonah Kemps

  3 maanden geleden
  Een week na de vuelta kan hij nog top presteren in de tijdrit maar 2 weken later lijkt mij uitgesloten als het in de tijdrit al niet njet gaat zijn door de decompressie en de jetlag. Zolang de andere landen maar denken dat hij in de wegrit nog top gaat zijn is het goed dan kan hij op zijn gekende kamikaze manier misschien nog voor een leuk koersverloop zorgen.
 • erik deloof

  3 maanden geleden
  zie Remco wk tijdrit winnen en beetje uitblazen in de wegrit.ja misschien wout ook iets gunnen.